Sökning: "Resistance associated substitutions"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden Resistance associated substitutions.

  1. 1. Validation of a new software for detection of resistance associated substitutions in Hepatitis C-virus

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Caitlin Vigetun Haughey; [2019]
    Nyckelord :Hepatitis C virus; HCV; Resistance; NS5A; Resistance associated substitutions; RAS; PacBio sequencing; Bioinformatics; Hepatit C virus; HCV; Resistens; NS5A; Sekvensering; PacBio; Bioinformatik;

    Sammanfattning : Hepatitis C infection is a global disease that causes an estimated 399,000 deaths per year. Treatment has improved dramatically in recent years through the development of direct acting antivirals that target specific regions of the Hepatitis C virus (HCV). LÄS MER

  2. 2. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :John Bylund; [2012]
    Nyckelord :modifierad ; stärkelse; kemisk modifiering; enzymatisk modifiering; fysikalisk modifiering;

    Sammanfattning : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi- tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. LÄS MER

  3. 3. Modifierad stärkelse i livsmedel : en översikt över kemiska modifikationer

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :John Bylund; [2011]
    Nyckelord :stärkelse; modifierad; kemisk modifiering; enzymatisk modifiering; fysikalisk modifiering;

    Sammanfattning : Olika typer av stärkelse är mycket viktiga råvaror i livsmedelstillverkning, inte bara som energirik kolhydrat utan även som en tillsats för att reglera livsmedels textur och viskosi-tet. Modifierad stärkelse kan tillverkas med hjälp av en rad olika kemiska, enzymatiska och fysikaliska metoder. LÄS MER