Sökning: "mättat enkelomättat och fleromättat fett"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden mättat enkelomättat och fleromättat fett.

  1. 1. Quantification of Fatty Acid Composition in Short T2* Tissue Using MRI – Comparison of 3 T and 7 T

    Master-uppsats, Lunds universitet/Sjukhusfysikerutbildningen

    Författare :Felix Månsson; [2022]
    Nyckelord :Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : Purpose: To optimize a method and develop an algorithm to quantify Fatty Acid Composition (FAC) in bone marrow adipose tissue. By using different reconstruction models, compare different MRI systems (3 T and 7 T) to find the optimal field strength and reconstruction model for FAC quantification. LÄS MER

  2. 2. Granskning av svenska matkassar – en kvantitativ tvärsnittsstudie om fettinnehåll och fettkvalitet i relation till de Nordiska Näringsrekommendationerna.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jennifer K. Sjögren; Matilda Lindblom; Sofia Nilsson; [2019-08-14]
    Nyckelord :Fett; fettkvalitet; mättat fett; energiintag; måltid; riskfaktor; matkassar; Nordiska Näringsrekommendationer;

    Sammanfattning : Den digitala näthandeln växer sig allt starkare. Under de nästkommande åren beräknas den digitala matvaruhandeln expandera och företag inom branschen erbjuder redan idag färdigkomponerade måltider till hela familjen. I denna tvärsnittsstudie undersöks fyra matkasseföretag med hjälp av en kvantitativ forskningsansats. LÄS MER

  3. 3. Quantification of Fatty Acid Composition Using MRI: Comparison of Accuracy at 1.5, 3 and 7 T

    Master-uppsats, Lunds universitet/Sjukhusfysikerutbildningen

    Författare :Lena Trinh; [2013]
    Nyckelord :Medicine and Health Sciences;

    Sammanfattning : The increasing prevalence of obesity and obesity related diseases in this modern world has resulted in a lot of research in the area of water-fat separation with magnetic resonance imaging (MRI). Since the introduction of the two-point Dixon technique, this area of research has expanded and relationships have been discovered between fat content and fatty acid (FA) composition, and diseases such as diabetes and non-alcoholic fatty liver disease. LÄS MER