Sökning: "Food allergy"

Visar resultat 21 - 25 av 44 uppsatser innehållade orden Food allergy.

  1. 21. The development of pictograms for use on food products containing nuts

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska högskolan

    Författare :Yad Emin; Victoria Nilsson; [2014]
    Nyckelord :nötallergi; nut allergy; allergenmärkning; allergen labelling; livsmedelsmärkning; food labelling; piktogram; pictogram;

    Sammanfattning : Denna studie undersöker hur märkning på livsmedelsförpackningar kan göras tydligare för personer med nötallergi. Tidigare studier visar att det finns brister i dagens märkningar och att detta i sin tur skapar problem. LÄS MER

  2. 22. Immunologisk bakgrund till fodermedelsallergi hos hund och katt

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Sanna Gille; [2014]
    Nyckelord :fodermedelsallergi; hund; katt; oral tolerans; immunsvar; eliminationsdiet; food allergy; dog; cat; oral tolerance; immune response; elimination diet;

    Sammanfattning : Fodermedelsallergi är ett tillstånd som beror på att immunsystemet reagerar mot något, oftast ett protein, som normalt sett inte ska utlösa ett immunsvar. De vanligaste symptomen är kutana symptom såsom klåda, alopeci och otit. LÄS MER

  3. 23. Livsmedelsmärkning : En studie om konsumenters läsande av och förtroende för obligatorisk livsmedelsinformation.

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Ulrika Forsgren; Emil Arvidsson; [2013]
    Nyckelord :Mandatory food information; frequency in reading; confidence.; Obligatorisk livsmedelsinformation; läsfrekvens; förtroende.;

    Sammanfattning : Bakgrund Svensk media uppmärksammade i början av 2000-talet brott mot livsmedelslagstiftningen inom både Sverige och andra länder i Europeiska unionen. Köttbedrägerier och fusk med ursprungsmärkning hade förekommit. LÄS MER

  4. 24. Protein and Energy Intake in Children with Cow’s Milk Protein Allergy : The results of three-day estimated food records in Swedish children 2-11 years of age compared to control group

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Jenny Edqvist; Mariam Hassan; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Background: Cow’s Milk Protein Allergy (CMA) is one of the most common food allergies among young children. There is no effective treatment for CMA aside from elimination diets, which increase the risk for malnutrition. LÄS MER

  5. 25. En app för smartare måltidsplanering

    Kandidat-uppsats, Institutionen för datavetenskap; Tekniska högskolan

    Författare :Victoria Perjus; [2013]
    Nyckelord :Interaction design user-centered design goal-directed design usability research interview meal planning science graphic design theory navigation plattform mobil digital allergy usability test; Interaktionsdesign mobil applikation användbarhet måltidsplanering vetenskap grafisk design designteori navigering plattform målgrupp användare användarcentrerad digital målinriktad design allergi intervju användarbarhetstest kvalitativ undersökning;

    Sammanfattning : This thesis is based on design theory about how to build an application for the mobile platform, a scientific analysis and an application for grocery shopping and meal planning. The thesis also contains a valuation of the research and of the application. LÄS MER