Sökning: "Food allergy"
Visar resultat 16 - 20 av 44 uppsatser innehållade orden Food allergy.
16. Diagnostik av atopisk dermatit hos hund
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : Antalet hundar som behandlas för allergiska sjukdomar ökar i världen och den vanligast förekommande diagnosen är atopisk dermatit (CAD). Hundar med CAD är överkänsliga mot allergen i sin omgivning såsom kvalster, pollen och mögelsporer. LÄS MER
17. Salladsbarens roll i livsmedelsbutiken : Personalens kunskap och kundernas attityd
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Salladsbarer i livsmedelsbutiker är något som ökat avsevärt i Sverige de senaste åren. Även i andra länder är det populärt, och främsta anledningen till detta är bekvämligheten och strävan efter ett hälsosammare matval. LÄS MER
18. Veterinär- och läkarstudenters kunskaper och värderingar om storskalig slakt och slaktmetoder – en enkätstudie
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : I Sverige idag är normen att man ska äta kött. Om man blir bortbjuden och är vegetarian, vegan eller något annat som innebär att man inte äter alla sorters djur, förutsätts det vanligen att man som gäst meddelar denna specialkost i förväg på samma sätt som man förväntas informera om eventuella allergier. LÄS MER
19. Phthalates in preschool dust : the relation between phthalates and parameters in the preschool environment
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : Children are constantly exposed to many chemicals via the products they come in contactwith in their everyday life. One chemical group is phthalates, the most commonly usedplasticisers in the world. LÄS MER
20. Mejeriprocessernas påverkan på mjölkens komponenter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Mjölk och mejeriprocesser är ett omdiskuterat ämne. Det dyker regelbundet upp nya studier inom området och meningarna är delade om mejeriprocesser och deras påverkan på mjölkens beståndsdelar. LÄS MER