Sökning: "Food allergy"

Visar resultat 16 - 20 av 44 uppsatser innehållade orden Food allergy.

  1. 16. Diagnostik av atopisk dermatit hos hund

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and Genetics

    Författare :Lydia Mitternacht; [2016]
    Nyckelord :atopisk dermatit; hund; atopi; diagnostik; allergi; atopic dermatitis; dog; atopy; diagnostics; allergy;

    Sammanfattning : Antalet hundar som behandlas för allergiska sjukdomar ökar i världen och den vanligast förekommande diagnosen är atopisk dermatit (CAD). Hundar med CAD är överkänsliga mot allergen i sin omgivning såsom kvalster, pollen och mögelsporer. LÄS MER

  2. 17. Salladsbarens roll i livsmedelsbutiken : Personalens kunskap och kundernas attityd

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljö

    Författare :Johan Erdtman; [2015]
    Nyckelord :Salad bar; grocery store; customers; staff; National Food Agency.; Salladsbar; livsmedelsbutik; kunder; Ppersonal; livsmedelsverket;

    Sammanfattning : Salladsbarer i livsmedelsbutiker är något som ökat avsevärt i Sverige de senaste åren. Även i andra länder är det populärt, och främsta anledningen till detta är bekvämligheten och strävan efter ett hälsosammare matval. LÄS MER

  3. 18. Veterinär- och läkarstudenters kunskaper och värderingar om storskalig slakt och slaktmetoder – en enkätstudie

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Environment and Health

    Författare :Emelie von der Burg; [2015]
    Nyckelord :slakt; slaktmetoder; läkarstudenter; bedövning; avblodning; kyckling; nötkreatur; gris; veterinärstudenter; slaughter; slaughter methods; stunning; bleeding; poultry; broiler; bovine; pig; veterinary students; medical students;

    Sammanfattning : I Sverige idag är normen att man ska äta kött. Om man blir bortbjuden och är vegetarian, vegan eller något annat som innebär att man inte äter alla sorters djur, förutsätts det vanligen att man som gäst meddelar denna specialkost i förväg på samma sätt som man förväntas informera om eventuella allergier. LÄS MER

  4. 19. Phthalates in preschool dust : the relation between phthalates and parameters in the preschool environment

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för biologisk grundutbildning

    Författare :Marianne Balck; [2015]
    Nyckelord :phthalates; preschool; dust; chemicals; relation; correlation; children; kids; toys; buildings;

    Sammanfattning : Children are constantly exposed to many chemicals via the products they come in contactwith in their everyday life. One chemical group is phthalates, the most commonly usedplasticisers in the world. LÄS MER

  5. 20. Mejeriprocessernas påverkan på mjölkens komponenter

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Agatha Sapieja; [2015]
    Nyckelord :homogenisering; pastörisering; mjölkens beståndsdelar komponenter; MFGM; laktos; kasein; vassle; UHT;

    Sammanfattning : Mjölk och mejeriprocesser är ett omdiskuterat ämne. Det dyker regelbundet upp nya studier inom området och meningarna är delade om mejeriprocesser och deras påverkan på mjölkens beståndsdelar. LÄS MER