Sökning: "ekologisk frukt"
Visar resultat 6 - 10 av 10 uppsatser innehållade orden ekologisk frukt.
6. Klass och ekologisk konsumtion
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/SociologiSammanfattning : Ekologisk mat har under de senaste två årtiondena, och i synnerhet det senaste årtiondet, utgjort en ökande andel av matkonsumtionen. Till en början var det framför allt frukt, kaffe och grönsaker som stod för denna ökning, men de senaste åren har det spritt sig till alla de kategorier av mat som SCB använder i sina mätningar. LÄS MER
7. Odlingsinspiration i Koloniträdgårdsföreningen Falan : ett formgivningsförslag till en odlingslott i zon fem
M1-uppsats, Akademin för teknik och miljöSammanfattning : Syftet med arbetet är att visa vilka bär, frukt och grönsaker som går att odla på en odlingslott i zon fem och formge ett förslag på hur lotten kan se ut. Lottens storlek är 200 m² och har inte stuga, redskapsbod eller växthus. LÄS MER
8. Kategorihantering; ett verktyg för att skapa framtidens ekologiska frukt- och grönthylla?
Magister-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Titel: Kategorihantering; ett verktyg för att skapa framtidens ekologiska frukt- och grönthylla? Institution: Institutionen för Service Management, Campus Helsingborg, Lunds Universitet Nivå: Magisteruppsats VT 2009. 15 poäng Författare: Martin Lundqvist, Calin Roman och Marcus Stridhammar Handledare: Mikael Bergmasth och Birgitta Olsson Syfte och bidrag: Vårt syfte med studien är följande; att undersöka om kategorihantering kan tillämpas för att påverka konsumentbeteendet och därmed omsättningen för en varugrupp. LÄS MER
9. Localization of the main allergy protein in two apple cultivars grown in Sweden
L3-uppsats, SLU/Dept. of Plant Protection BiologySammanfattning : Mal d 1 is an 18 kD protein and identified as a major allergen linked with pollen-associated allergies in apple. Previous studies have indicated that the amount of Mal d 1 is not only strongly dependent on apple cultivar and degree of maturity, but also has a tendency to increase during prolonged storage compared to freshly picked apples. LÄS MER
10. Varför finns det så lite svensk ekologisk frukt? : probleminventering av den svenska ekologiska fruktbranschen
L3-uppsats, SLU/Dept. of Crop ScienceSammanfattning : Out of totally 1862 hectares of the Swedish fruitacerage, only 142 hectares are cultivated according to the EU-standards for organic farming. Only 73 hectares are connected to the Swedish control organisation KRAV. Therefore only fruit from this acreage can be sold as organic. LÄS MER