Sökning: "livsmedelsstrategin"

Visar resultat 1 - 5 av 26 uppsatser innehållade ordet livsmedelsstrategin.

  1. 1. Sveriges bästa ekologiska kommun : en studie om Örebro kommuns implementering av den svenska livsmedelsstrategins inriktningsmål

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Agnes Karlsson; [2023]
    Nyckelord :livsmedelsstrategi; implementeringsprocess; gräsrotsbyråkrater; handlingsutrymme; Örebro kommun;

    Sammanfattning : I en värld där problemen kring klimat och miljö blir allt större, måste vi anpassa våra vanor för att lämna över jorden till nästa generation. År 2017 trädde en nationell livsmedelsstrategi i kraft, där hela livsmedelskedjan är inkluderad. LÄS MER

  2. 2. Med bara åtta skördar kvar : genomförandet av handlingsplanen ÄT UPPsala län

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Lovisa Lundén; [2023]
    Nyckelord :regional livsmedelsstrategi; ÄT UPPsala; samverkan;

    Sammanfattning : Då den nationella livsmedelsstrategin antogs 2017 inleddes arbetet på länsnivå i Uppsala med att ta fram en regional livsmedelsstrategi. En styrgrupp bildades för att gemensamt arbeta mot de regionalt framtagna målen om ökad livsmedelsproduktion och produktionsvärde till och med 2030. LÄS MER

  3. 3. Behövs licens för livsmedelssäkerhet - En fallstudie om behovet av livsmedelslicens inom restaurangbranschen

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Natasa Curic; [2023]
    Nyckelord :Livsmedelslicens; livsmedelskörkort; misstänka matförgiftningar; resurssmart; hållbarhet; utbildning; livsmedelssäkerhet; livsmedelsverket; hållbarhetsmål; nationella miljömål; kunskapsprov; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Despite available training in food safety, regular inspections from the authorities and strict laws and regulations, the number of suspected food poisoning is estimated at 500,000 cases per year in Sweden (Norling, 1994). Since the 1990s, there have been discussions about introducing a "mandatory food driver's license" to improve food safety in Sweden. LÄS MER

  4. 4. Framtidsspaning för svensk mjölk : Identifiering av nyckelfaktorer för att öka konkurrenskraften i svensk mjölk genom jämförelse av strategier

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and Society

    Författare :Josefine Andersen; Linus Brink; [2023]
    Nyckelord :Konkurrenskraft; strategi; livsmedelsstrategi; mjölksektor; kartläggning; policy; marknad; svensk mjölkproduktion;

    Sammanfattning : I svensk livsmedelsstrategi som lanserades i juni 2017 skrivs det att konkurrenskraft är en viktig del i utvecklingen av Sveriges animalieproduktion och självförsörjning. Detta ska uppnås genom produktionsökning, expansion på inhemsk och utländsk marknad samt miljömål. Dock har trenderna under de senaste åren varit de motsatta. LÄS MER

  5. 5. Möjligheterna att skapa resiliens inom livsmedelsproduktionen : En analys av Gävleborgs utvecklingsmöjligheter med livsmedelsproducenters perspektiv

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Miljövetenskap

    Författare :Amanda Wixner; Pernilla Eriksson; [2023]
    Nyckelord :Agriculture; Food supply; Local production; Economy; Self-sufficiency; Ecologic production; Jordbruk; Livsmedelsförsörjning; Lokal produktion; Ekonomi; Självförsörjning; Ekologisk produktion;

    Sammanfattning : Sveriges självförsörjningsgrad av livsmedel har minskat från 75 procent på 90-talet fram till dagens 50 procent, samtidigt minskar landets åkermarker och jordbruksföretagen avvecklas. Sommaren 2018 var en av de varmaste sommarperioder som uppmätts, ett år där en stor del av Sverige drabbades av torka. LÄS MER