Sökning: "low-alcohol beer"
Hittade 3 uppsatser innehållade orden low-alcohol beer.
1. Brewing a Low-Alcohol Dark Wheat Beer: A Healthy Alternative with Potential on the Swedish Market
Kandidat-uppsats, KTH/KemiteknikSammanfattning : Mängden öl som köps i Sverige har ökat mellan åren 2016–2021. Både försäljningen av öl med en alkoholhalt över 3,5 procent (starköl), och öl under 3,5% (lätt- och folköl) ökade betydligt. LÄS MER
2. Mucor indicus potential inom producering av öl : jämförelse mot Saccharomyces cerevisiae, påverkan av mäskningstemperaturen
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : En av dom vanligaste mikroorganismerna som används vid produktion av öl är Saccharomyces cerevisiae. Dess goda förmåga att omvandla socker till etanol samt bidragandet med smakämnen till den färdiga produkten är några av egenskaperna som gör S. cerevisiae så användbar. LÄS MER
3. Tillsyn, folköl och ungdomar : Hur relaterar tillsyn och densitet av detaljhandeln inom Stockholm till ungdomarnas alkoholvanor
M1-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för socialt arbeteSammanfattning : In this paper we evaluate Stockholm’s methods of enforcing age related sales regulations on type 2 beer, which is the strongest type of beer that can be sold in a privately owned businesses in Sweden. Quantitative methods are used to ascertain whether the amount of regulatory goals met has any relation to the amount of youths acquiring type 2 beer, and if other apparent demographic or geographic explanations are apparent in youth’s consumption patterns. LÄS MER