Sökning: "low-alcohol beer"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden low-alcohol beer.

  1. 1. Brewing a Low-Alcohol Dark Wheat Beer: A Healthy Alternative with Potential on the Swedish Market

    Kandidat-uppsats, KTH/Kemiteknik

    Författare :Sofia Wedin; Rondk Weira Salim; Viktor Karlsen; [2023]
    Nyckelord :Öl; Ölbryggning; Veteöl; Lättöl; Bryggningsprocess;

    Sammanfattning : Mängden öl som köps i Sverige har ökat mellan åren 2016–2021. Både försäljningen av öl med en alkoholhalt över 3,5 procent (starköl), och öl under 3,5% (lätt- och folköl) ökade betydligt. LÄS MER

  2. 2. Mucor indicus potential inom producering av öl : jämförelse mot Saccharomyces cerevisiae, påverkan av mäskningstemperaturen

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Viktor Nilsson; [2019]
    Nyckelord :S. cerevisiae; M. indicus; mäskning; mäskningstemperatur; etanol;

    Sammanfattning : En av dom vanligaste mikroorganismerna som används vid produktion av öl är Saccharomyces cerevisiae. Dess goda förmåga att omvandla socker till etanol samt bidragandet med smakämnen till den färdiga produkten är några av egenskaperna som gör S. cerevisiae så användbar. LÄS MER

  3. 3. Tillsyn, folköl och ungdomar : Hur relaterar tillsyn och densitet av detaljhandeln inom Stockholm till ungdomarnas alkoholvanor

    M1-uppsats, Stockholms universitet/Institutionen för socialt arbete

    Författare :Carl-Magnus Olrin; Inga Pukenaite; [2019]
    Nyckelord :Folk beer; low-alcohol beer; regulatory supervision; Stockholm; young people; Swedish alcohol policy; supervisory reporting; total consumption model; alcohol; consumption; adolescents; alcohol regulation; alcohol control; Folköl; tillsyn; Stockholm; ungdomar; svensk alkoholpolitik; tillsynsrapportering; totalkonsumtionsmodellen; alkohol;

    Sammanfattning : In this paper we evaluate Stockholm’s methods of enforcing age related sales regulations on type 2 beer, which is the strongest type of beer that can be sold in a privately owned businesses in Sweden. Quantitative methods are used to ascertain whether the amount of regulatory goals met has any relation to the amount of youths acquiring type 2 beer, and if other apparent demographic or geographic explanations are apparent in youth’s consumption patterns. LÄS MER