Sökning: "måltidsorganisation"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet måltidsorganisation.
1. Skolmåltidens utmaningar : En undersökning om hur en offentlig måltidsorganisation arbetar till att främja elevernas skolmåltidsintag
Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolanSammanfattning : .... LÄS MER
2. Styrning av måltidsorganisationer i förskola, grundskola och äldreomsorg : En jämförelse mellan olika kommuntyper i Sverige
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduktion: Offentliga måltider är ett tvärprofessionellt område och lokal autonomi, varierande behov samt förhållanden inom och mellan kommuner resulterar i skillnader gällande organisation och styrning av måltidsorganisationer. För att underlätta jämförelser och analyser mellan och inom olika kommuner kan dessa fördelas i kommuntyper baserade på antal invånare i den största tätorten. LÄS MER
3. Kartläggning av utbud och måltidsprocess : Med fokus på specialkoster i sjukhusmiljö
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund Sjukhusmaten har stor betydelse för patientens tillfrisknande, men trots detta slängs stor del av maten och många patienter lider av undernäring. En inlagd patient behöver energi- och näringstät kost, men för att patienter med sjukdomar och åkommor ska kunna äta maten krävs individanpassning av måltiderna. LÄS MER
4. Den nya Måltidens hus : En fallstudie av en organisationsförändring
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för samhällsstudier (SS)Sammanfattning : Växjö kommun genomförde under 2015 stora organisationsförändringar för de kostproducerande och måltidsdistribuerande enheterna för förskolor, skolor och äldreomsorg inom kommunen. Organisationsförändringarna innebar i huvudsak att tre olika måltidsområden slogs samman under en gemensam måltidsorganisation och samlades under en och samma gemensamma ledningsstruktur. LÄS MER
5. Offentlig måltidsverksamhet i egen regi eller på entreprenad?
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Måltidsverksamheter inom offentliga sektorer har över 100 års historia där den svenska väl- färden har en stor betydelse med skatteintäkter som till exempel finansierar skolmåltiderna. Privata aktörer konkurrerar idag på marknaden för att få driva måltidsverksamheter inom of- fentliga sektorer. LÄS MER