Sökning: "måltidsorganisation"

Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet måltidsorganisation.

  1. 1. Skolmåltidens utmaningar : En undersökning om hur en offentlig måltidsorganisation arbetar till att främja elevernas skolmåltidsintag

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Alexandra Frenning; [2022]
    Nyckelord :Måltidsmodellen; SkolmatSverige; komplexitet; avgiftsfri skolmåltid; måltidsintag;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  2. 2. Styrning av måltidsorganisationer i förskola, grundskola och äldreomsorg : En jämförelse mellan olika kommuntyper i Sverige

    Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Elin Larsson; [2019]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Offentliga måltider är ett tvärprofessionellt område och lokal autonomi, varierande behov samt förhållanden inom och mellan kommuner resulterar i skillnader gällande organisation och styrning av måltidsorganisationer. För att underlätta jämförelser och analyser mellan och inom olika kommuner kan dessa fördelas i kommuntyper baserade på antal invånare i den största tätorten. LÄS MER

  3. 3. Kartläggning av utbud och måltidsprocess : Med fokus på specialkoster i sjukhusmiljö

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Louise Jansson; Sofie Johansson; [2018]
    Nyckelord :specialkost; sjukhus; allergi; intolerans; konsistensanpassning; religiös kosthållning; etisk kosthållning; måltidsprocess; kommunikation; måltidsorganisation; Flexi; Sörmland; kvantitativ;

    Sammanfattning : Bakgrund Sjukhusmaten har stor betydelse för patientens tillfrisknande, men trots detta slängs stor del av maten och många patienter lider av undernäring. En inlagd patient behöver energi- och näringstät kost, men för att patienter med sjukdomar och åkommor ska kunna äta maten krävs individanpassning av måltiderna. LÄS MER

  4. 4. Den nya Måltidens hus : En fallstudie av en organisationsförändring

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för samhällsstudier (SS)

    Författare :Karin Olsson; Morgan Karlsson; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Växjö kommun genomförde under 2015 stora organisationsförändringar för de kostproducerande och måltidsdistribuerande enheterna för förskolor, skolor och äldreomsorg inom kommunen. Organisationsförändringarna innebar i huvudsak att tre olika måltidsområden slogs samman under en gemensam måltidsorganisation och samlades under en och samma gemensamma ledningsstruktur. LÄS MER

  5. 5. Offentlig måltidsverksamhet i egen regi eller på entreprenad?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Andreas Engström; Tomas Josefsson; [2013-06-24]
    Nyckelord :Entreprenad; ledarskap; måltidsorganisation; offentlig;

    Sammanfattning : Måltidsverksamheter inom offentliga sektorer har över 100 års historia där den svenska väl- färden har en stor betydelse med skatteintäkter som till exempel finansierar skolmåltiderna. Privata aktörer konkurrerar idag på marknaden för att få driva måltidsverksamheter inom of- fentliga sektorer. LÄS MER