Sökning: "mathållning"
Visar resultat 1 - 5 av 6 uppsatser innehållade ordet mathållning.
1. Boys will be boys (and girls will be girls)? En innehållsanalys av biståndsutredningar utifrån kön och genus
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för juridik, psykologi och socialt arbeteSammanfattning : Sammanfattning Syfte: Att undersöka om språket i skriftliga biståndsutredningar som lett till avslag, skapar och återskapar samhälleliga föreställningar om kön och genus. Vetenskapsteoretisk utgångspunkt: Studien har utgått från kontextuell socialkonstruktivism, det vill säga att den sociala verkligheten är i stor utsträckning konstruerad, med ett fåtal undantag. LÄS MER
2. Uppfattningen om matlåda hos äldre i ordinärt boende : En kvantitativ undersökning
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Introduktion: Den äldre befolkningen i Sverige har ökat vilket ställer högre krav på äldreomsorgen. Biologiskt åldrande kan innebära försämrat lukt- och smaksinne samt minskad aptit. Detta kan leda till ökad risk för undernäring. Det är viktigt att de äldre får måltider som de uppskattar och tycker om för att inte bli undernärda. LÄS MER
3. Vi äter bättre sen vi fick barn – för barnets skull, men det gynnar oss. : En kvalitativ studie om pappors resonemang om sina barns matvanor
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Föräldrar är mottagliga för livsstilsförändringar för att försäkra en hälsosam miljö åt sina barn, men den hälsofrämjande informationen riktar sig främst till modern. Samtidigt är det känt att faderns livsstil har betydelse för barnens hälsa och att män lever ett mindre hälsosamt liv än kvinnor. LÄS MER
4. Delaktighet i vardagssysslor för personer med lindrig utvecklingsstörning : - utifrån ett personalperspektiv
Kandidat-uppsats, Akademin för hållbar samhälls- och teknikutvecklingSammanfattning : Delaktighet är ett multidimensionellt fenomen som gynnas av ett flertal faktorer, främst positiva personegenskaper och underlättande faktorer i miljön. Syftet med studien var att undersöka hur vårdare på en gruppbostad för vuxna personer med lindrig utvecklingsstörning uppfattar samt menar sig skapa förutsättningar för brukarnas delaktighet i fritid, mathållning, städ/tvätt och ekonomi. LÄS MER
5. Kung i köket! : En informationskanal med matsmarta fakta till mellanstadieelever.
Kandidat-uppsats, Akademin för innovation, design och teknikSammanfattning : Detta examensarbete handlar om ”Brist på lättillgänglig och effektiv information om sund mat till barn 10-12 år”. Ett problemområde jag identifierat efter mediernas återgivning av ökad barnfetma, diabetes och andra följdsjukdomar som resultatet av en dålig kost. LÄS MER