Sökning: "svensk odling"
Visar resultat 11 - 15 av 68 uppsatser innehållade orden svensk odling.
11. Pedagogisk odling i grundskolan : kunskap, praktik och skörd för framtidens skolmat
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Livsmedelsproduktionen står för ungefär 26 procent av världens globala utsläpp av växthusgaser och har därmed en stor inverkan på planetens klimat och ekosystem. Sverige importerar majoriteten av de grönsaker och frukter som konsumeras i landet. LÄS MER
12. Hälta hos svenska slaktgrisar : patologiska förändringar och behandling
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Hälta är ett vanligt problem inom grisproduktionen med konsekvenser för både djurvälfärd och ekonomi. Definitionen av hälta är en avvikelse i det normala rörelsemönstret, vilken ofta är associerad med smärta. LÄS MER
13. Är det samhällsekonomiskt lönsamt att odla soja i Sverige?
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The aim of this study was to analyze if soya framing would be nationally-economical to produce with a vertical hydroponic system, compared to being imported from Brazil. With the intention to study the production cost and climate impact effects of local production. LÄS MER
14. Värdeskapande av koldioxid frånbiogasproduktion : En kartläggning över lämpliga CCU-tekniker för implementeringpå biogasanläggningar i Sverige
Master-uppsats, Linköpings universitet/Industriell miljöteknikSammanfattning : Carbon dioxide from biogas production is currently considered to be without value and isbecause of this released into the atmosphere in the biogas upgrading process. The residualgas is a potential carbon source and can create value in the biogas manufacturing process. LÄS MER
15. I choose Swedish! Or do I? : a case study at supermarkets concerning how managers market food produced in Sweden
Master-uppsats, SLU/Dept. of EconomicsSammanfattning : In Sweden, the population is encouraged to choose food produced in Sweden. This is encouraged since food produced in Sweden includes many sustainable advantages like Sweden’s good conditions for cultivation, the food is produced in a safe way with low antibiotic use and good animal welfare. LÄS MER