Sökning: "Kött hälsa"

Visar resultat 1 - 5 av 51 uppsatser innehållade orden Kött hälsa.

  1. 1. MINDRE RÖTT KÖTT - MILJÖ ELLER HÄLSOFRÅGA? : En enkätstudie om konsumenters upplevda kunskap om livsmedels påverkan på miljön.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap; Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Linnéa Eriksson; William Englund; [2020]
    Nyckelord :Miljö Hälsa Röttkött;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Den svenska befolkningen äter nästan dubbelt så mycket rött kött än livsmedelsverkets rekommendationer. Då rött kött har stor påverkan på miljön kan ökad livsmedelskunskap leda till förbättrade matvanor ur ett miljöperspektiv. LÄS MER

  2. 2. En studie om köpprocessen hos konsumenter som har valt en delvis vegetarisk kost

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Hanna Persson; Louise Holmquist; [2019-06-20]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : De senaste åren har en stark vegetarisk trend vuxit fram, där vegetariska produkter ochvarumärken har tagit allt större plats. Flera källor menar att antalet konsumenter som ivarierande mån byter ut kött mot vegetariska alternativ har ökat, men kunskapen kring dennakonsumentgrupp är begränsad. LÄS MER

  3. 3. Hälsoeffekter av en klimatskatt på nötkött i Sverige - En analys av påverkan på förekomsten av kolorektalcancer i Sverige

    Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildning

    Författare :Nils Malmström; [2019]
    Nyckelord :Rött kött Processat kött Kolorektalcancer Klimatskatt; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Consumption of red and processed meat has been found to effect human health and especially the occurrence of colorectal cancer. At the same time cattle farming and production of beef have been shown to severely effect the environment and particularly the climate. LÄS MER

  4. 4. Livmodercancer hos kanin - diagnos, behandling & profylax

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Anatomy, Physiology and Biochemistry

    Författare :Victoria Saxe; [2019]
    Nyckelord :kanin; Oryctolagus cuniculus; livmodercancer; adenokarcinom; cancer; kastrering;

    Sammanfattning : Idag är den domesticerade kaninen ett populärt sällskapsdjur, men den används även som produktionsdjur för dess välsmakande kött och mjuka päls. Kaninen har varit ett försöksdjur sedan länge och det finns många studier som gjorts på dem. Därför finns mycket kunskap om arten. LÄS MER

  5. 5. “Close Enough”: A Cultural Analysis of Plant-Based Meat Consumption in Everyday Food Practices

    Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för etnologi

    Författare :Sahra Rosenkvist; [2019]
    Nyckelord :meat; meat substitutes; animal-based meat; plant-based meat; performance; practice; commensality; narrative theory; semiotics; memory; food memory; ritual; myth; embodied memory; mocked meat; meat analogs; plant-based eating; MACA; food; food studies; cultural analysis; cultural habits; Law and Political Science; Earth and Environmental Sciences; Agriculture and Food Sciences; Business and Economics; Social Sciences; Philosophy and Religion; Cultural Sciences; Arts and Architecture;

    Sammanfattning : Et binlerce yıl insanoğlunun ortak gıdalarından biri ve günlük yemek uygulamalarıyla ilgili olarak farklı kültürlerde gıda hafızasının önemli bir parçası olmuştur. Günümüzde hayvan bazlı etin (ABM) ikamesi olan bitki bazlı et (PBM), çevre sorunları, hayvan refahı ve insan sağlığı gibi çeşitli motivasyonlarla Kuzey Avrupa'da yaşayan tüketiciler arasında popüler ve yaygın hale gelmiştir. LÄS MER