Sökning: "Lactobacillus helveticus"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden Lactobacillus helveticus.

  1. 1. Bestämning av den protolytiska aktiviteten hos Enzobact - en enzymatisk analysmetod

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Utbildningar i Helsingborg

    Författare :Mari Johansson; [2006]
    Nyckelord :Lactobacillus; helveticus; Enzobact; enzymer; enzymkinetik; peptidderivat; protolytisk aktivitet fermenteringsprover; Biotechnology; Bioteknik; Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : Detta examensarbete redogör för en enzymatisk metod för att analysera den protolytiska aktiviteten i Enzobact. Enzobact är en ostmognadskultur,som framställs genom värmebehandling av Lactobacillus helveticus, och tillämpas vid ystning av lågfetthaltiga ostar. LÄS MER

  2. 2. Studie för utveckling av fastställande av aminotransferaseaktivitet i Enzobact med isokratisk HPLC metod

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Utbildningar i Helsingborg

    Författare :Rose-Marie Cederlund; [2006]
    Nyckelord :Aminosyror; aminotransferaser; derivatisering; Enzobact; enzym kinetik; HPLC; ost.; Biotechnology; Bioteknik; Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : Denna examensrapport redogör för en metodutveckling av aminotransferase aktivitet som är utförd för Medipharmv AB i Kågeröd som tillverkar Enzobact. Enzobact är en bakteriekultur som består av värmebehandlad Lactobacillus helveticus och används vid tillverkning av lågfetthaltiga ostar, vilket bidrar till att osten får en bättre smak och konsistens. LÄS MER