Sökning: "Meal history"

Visar resultat 6 - 9 av 9 uppsatser innehållade orden Meal history.

  1. 6. The effect of barley on glucose regulation, appetite and colonic fermentation in middle aged subjects

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Jananee Muralidharan; [2017]
    Nyckelord :Food science; barley; gut microbiota; nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Use of wholegrain foods has shown importance in terms of prevention of obesity and related comorbidities. Positive metabolic effects of wholegrain barley have been investigated with this regard. LÄS MER

  2. 7. Modeling as a Tool to Support Self-Management of Type 1 Diabetes

    Master-uppsats, Institutionen för medicinsk teknik; Hälsouniversitetet

    Författare :Linnéa Bergenholm; [2013]
    Nyckelord :Type 1 diabetes; insulin dose estimation; bolus calculator; mathematical modeling; modeling insulin need; diabetes models; glucose metabolism models; physical exercise models; carbohydrate counting; decision-support systems;

    Sammanfattning : Type 1 diabetes (T1D) is an auto-immune disease characterized by insulin-deficiency. Insulin is a metabolic hormone that is involved in lowering blood glucose (BG) levels in order to control BG level to a tight range. In T1D this glycemic control is lost, causing chronic hyperglycemia (excess glucose in blood stream). LÄS MER

  3. 8. Flood : An investigation in clay

    Master-uppsats, Keramik & Glas

    Författare :Supawan Sihapoompichit; [2012]
    Nyckelord :Flood; Investigation in clay; Wheel throwing; Pottery remaking; Throw away culture; Contemporary dining culture; Happy Meal;

    Sammanfattning : Pottery is a kind of craft which requires retentive training. The only way to achieve each technique is to practice in repetition till the skill has been absorbed into the hands and body of the practitioner. The most obvious problematic achievement in pottery skill is ‘wheel throwing’ technique. LÄS MER

  4. 9. Äta för att lära? : - pedagogers uppfattning om sambandet mellan mat och koncentration i förskola och skola.

    Kandidat-uppsats, Specialpedagogiska institutionen

    Författare :Cecilia Hammarström; Camilla Jagefeldt; [2008]
    Nyckelord :Food; pre-school; school; attention deficits; “a school for all”; pedagogic meals.; Mat; förskola; skola; koncentrationssvårigheter; en skola för alla; pedagogiska måltider.;

    Sammanfattning : Syftet med detta arbete är att undersöka vilken uppfattning pedagoger i förskola och skola har om sambandet mellan mat och koncentration. Anser de att mat har en betydelse för barns förmåga att delta i de verksamheter de befinner sig i? För att barn och vuxna skall orka vara delaktiga i sociala sammanhang och kunna vara koncentrerade krävs en näringsriktig kost. LÄS MER