Sökning: "Food science"
Visar resultat 1 - 5 av 526 uppsatser innehållade orden Food science.
1. Biologin och naturkunskapens roll i kost- och hälsoundervisning. : En kvalitativ studie om målsättning och undervisningsstrategier från ett gymnasielärareperspektiv.
Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)Sammanfattning : In Sweden, food-related education is vaguely incorporated in several mandatory high school subjects but not much is known about how it is incorporated in the biology and natural science subjects. This study aimed to understand how Swedish high school biology and natural science teachers approach and contribute to food-related education within and across subjects. LÄS MER
2. Effective soil organic carbon monitoring in perennial agriculture systems - Sampling protocol development and evaluation
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskapSammanfattning : Perennial agriculture systems are gaining ground as a more sustainable alternative to conventional annual agriculture, partly for their potential to increase the soil organic carbon (SOC) content. Carbon farming is another hot topic for SOC sequestration, as it creates economic incentives for farmers. LÄS MER
3. Skapandet av ett attraktivt stadsområde i Stockholm : En studie av vilka åtgärder fastighetsägare kan göra i Kista Science City
Kandidat-uppsats, KTH/Fastighetsföretagande och finansiella systemSammanfattning : Kista Science City har länge varit känt som Sveriges Silicon Valley, ett område fyllt med techjättar och ICT-företag, men under den senaste tiden har detta försvunnit. Idag präglas området av en hög vakansgrad med en stor del kontorsfastigheter, vilket tillsammans med en dålig upplevd trygghet har resulterat i begränsad aktivitet på kvällar och helger. LÄS MER
4. Just in Time och Samlastning : Logistiska strategier för ökad effektivitet, minskade kostnader och förbättrad responsivitet
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)Sammanfattning : Abstract The purpose of this study is to deepen the knowledge and understanding of the strategies “just in time” and “freight pooling” in logistics management in the food industry. In order to answer the purpose, we had two different research questions. LÄS MER
5. Method development of flow cytometry analysis of yeast and lactic acid bacteria viability for alcohol fermentation
Master-uppsats, Lunds universitet/Teknisk mikrobiologi; Lunds universitet/BioteknikSammanfattning : The usage of yeast in conventional brewing techniques involving alcoholic fermentation is an age-old process. Analyzing the viability and obtaining physiological information regarding the microbial diversity of the fermentation samples plays a pivotal role in obtaining real-time information as well as developing a more efficient process design. LÄS MER