Sökning: "Tap water"
Visar resultat 1 - 5 av 164 uppsatser innehållade orden Tap water.
1. Is sugar as sweet to the palate asseeds are appetizing to the belly? : Taste responsiveness to seven sweet-tastingsubstances in white-faced sakis (Pithecia pithecia)
Master-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för fysik, kemi och biologiSammanfattning : Differences in taste perception between species are thought to reflect evolutionaryadaptations to dietary specializations such as seed predation. By employing a two-bottlepreference test, the purpose of the current study was to evaluate the taste responsiveness forfive food-associated carbohydrates and two steviol glycosides in four adult white-faced sakis(Pithecia pithecia). LÄS MER
2. Värmeåtervinning ur ventilationsluft : Energiteknik
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Sjöfartshögskolan (SJÖ)Sammanfattning : Denna rapport har, med syftet att utvärdera förutsättningarna för värmeutvinning urventilationsluft för förvärmning av tappvarmvatten med avseende på: Hur mycket energi som kan sparas? Hur olika praktiska förutsättningar påverkar möjligheten att implementeraen sådan lösning?Rapporten har redogjort för hur ett antal olika variabler påverkar möjligheterna fördetta. Viktiga variabler som snittlufttemperatur och snittvattenflöden har hämtatsfrån riktiga fastigheter, Variationer av detsamma över kortare tidsspann fått antasbaserat på tidigare mätningar på andra platser. LÄS MER
3. Techno-economic analysis and simulation of low temperature district heating networks
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Energi och byggnadsdesign; Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöSammanfattning : The continuous increase in global energy consumption has led to a greater focus on the energy required for heating buildings. This thesis presents a techno-economic model for analysing low-temperature district heating networks coupled with a geothermal heat source. LÄS MER
4. En experimentell studie om VVC & KVC-värmepump för att motverka legionella
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)Sammanfattning : Denna studie har som syfte att främst motverka legionellabakterier i tappvattnet som kan bildas och växa om tappvattnets temperatur ligger inom riskområdet på 20–50 °C. Inandning av legionellabakterier kan leda till pontiacfeber eller den dödliga sjukdomen legionella. LÄS MER
5. Kyllösning för kommersiell fastighet : Undersökning av olika alternativ för komfortkyla
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : Det här arbetets syfte är att ge förslag på ny kyllösning i en kommersiell fastighet. Den nuvarande lösningen innebär att kylan kommer ifrån tappkallvatten som spolas in i en värmeväxlare, den här lösningen är både dyr och har en negativ påverkan på vår miljö, fastighetsägaren är inte nöjd med detta och vill göra om systemet. LÄS MER