Sökning: "Wheat drying and storage"

Hittade 4 uppsatser innehållade orden Wheat drying and storage.

  1. 1. Blandning av olika spannmålskomponenter i torksilo : sker en separering?

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Johanna Andersson; [2022]
    Nyckelord :Torksilo; silo; blandning av spannmålskomponenter; Separering; variation i foder; omrörningsintervall; slaktgrisproduktion;

    Sammanfattning : Torksilon kom till Sverige vid millennieskiftet och idag har många lantbrukare stor nytta av dess lagring på gården. Många använder torksilon för att blanda spannmålskomponenter till sin animalieproduktion. Detta utan att det finns några belägg om blandningen blir tillräckligt bra. LÄS MER

  2. 2. Experimental optimization and analysis of drying in ifrasound dryer

    Master-uppsats, KTH/Maskinkonstruktion (Inst.)

    Författare :Shreeja-Sivaranjani Natarajan; [2022]
    Nyckelord :Infasound technology; Wheat drying and storage; Drying method; Simulation of drying; Infasound-teknik; Torkning och lagring av vete; Torkningsmetod; Simulering av torkning;

    Sammanfattning : In the agricultural industries drying plays a major role as its very important for grain storage. The selection of the dryer and the method used for drying should be chosen wisely considering the product to be dried with its other factors. LÄS MER

  3. 3. Investering i spannmålstorkning och lagring på gårdsnivå : en jämförelse av ett silotorksystem med omrörare och en konventionell anläggning

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Karl-Erik Westman; [2006]
    Nyckelord :silotork; investering; linjär programmering; spannmålshantering; skördevattenhalt;

    Sammanfattning : The current situation for Swedish grain farmers facing a situation with decreasing profitability makes it necessary for the farmers to find ways of increasing the margins in their grain growing. Decreasing profitabilities along with Lantmännens closing of grain elevators contribute to the necessity for farmers to invest in grain storing and drying at the farm. LÄS MER

  4. 4. Kvalitet i brödvete

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Crop Science

    Författare :Fredrik Agell; [2004]
    Nyckelord :bröd; kvalitet; kadmium;

    Sammanfattning : The quality of bread wheat is a large subject to study. The quality rests on two legs. The first one is the inheritance of specific characters, which can be influenced through plant breeding and type of cultivar. The other one is the environmental influences, such as crop rotation, nutrition, harvest and storage. LÄS MER