Sökning: "fiber properties"
Visar resultat 6 - 10 av 293 uppsatser innehållade orden fiber properties.
6. Surface functionalization of cellulose fibers and exploration of its influence in ion exchange chromatography
Master-uppsats, KTH/Fiber- och polymerteknologiSammanfattning : Kromatografiska metoder kan användas för en mängd olika tillämpningar, inklusive separation, rening och analys av biomolekyler och kemikalier. Membrankromatografi är en av de nya kromatografiteknikerna som expanderar snabbt eftersom den tillåter hög masstransport genom den stationära fasen, vilket resulterar i en mer tidseffektiv process. LÄS MER
7. Varnishing of Fiber-based Closures
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : This research aims to investigate water-based varnishes and technologies to coat fiber-based closures to attain water barrier properties. To ensure recyclability the repulpability of coated and uncoated lids is tested. The research approach is exploratory. LÄS MER
8. Screening pyrolysis bio-oil as binder for carbon anode in aluminium production
Master-uppsats, KTH/Fiber- och polymerteknologiSammanfattning : Den högkvalitativa stenkolstjäran, som används som anodbindemedel inom aluminiumindustrin, innebär utmaningar när det gäller att möta kraven på kolanod. Dess produktion är beroende av ohållbara fossila bränslen, vilket bidrar till ökade koldioxidutsläpp. LÄS MER
9. Evaluation of a computational method for natural fiber-reinforced plastics
Master-uppsats, KTH/HållfasthetsläraSammanfattning : The importance of using natural fiber composites (NFCs) has been addressed as a substitution for synthetic fibers, such as glass and carbon fibers. This substitution contributes significantly to reducing greenhouse gas emissions, aligning with the environmental responsibilities of engineering industries. LÄS MER
10. Addition of PromOat Beta-Glucan and Guar-gum to Gluten- Free Wheat Starch Pan Bread to increase Fiber while maintaining the Quality in Texture
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Gluten-free products have gained great attention in the last few years due to the growing incidence of celiac disease and the intolerance to gluten. The project is aimed to investigate the effects of adding PromOat, a good source of B-glucan to increase the fiber content and Guar-Gum to overcome the textural deformities in the gluten-free wheat starch Pan bread. LÄS MER