Sökning: "kaffe konsumtion"

Visar resultat 1 - 5 av 20 uppsatser innehållade orden kaffe konsumtion.

  1. 1. PROVIANTEN - EN INKUBATOR FÖR DET GODA

    Kandidat-uppsats, KTH/Arkitektur

    Författare :Jane Wennerlund Olsson; [2022]
    Nyckelord :Torshälla; Incubator; Food; Roof; Courtyard;

    Sammanfattning : A former industry town where the one big industry has left town. Spacial segregation and a lack of social and ecological resilience. No common ground (both litterarly and figuratively). Prognosis: double the inhabitants by 2100, to 20. LÄS MER

  2. 2. Påverkan av koffein på blodtryck, flödeshastighet och lumendiameter i arteria carotis communis : En ultraljudsundersökning inom klinisk fysiologi

    M1-uppsats, Jönköping University/HHJ, Avd. för naturvetenskap och biomedicin

    Författare :Ali Abbas; [2022]
    Nyckelord :Common Carotid artery; Vasoactive; Dilation; Caffeine; Carotis communis; CCA; Vasoaktiv; Dilatation; Koffein;

    Sammanfattning : Ultraljudsundersökningar av arteria carotis communis (CCA) utförs med ultraljud vid bedömning av kärlförändringar och flödeshastigheter (FH) samt utredning av sjukdomar i CCA. Lumendiameter (LD) i CCA är en markör för riskfaktorer som leder till stroke, hjärtinfarkt och ateroskleros. LÄS MER

  3. 3. Design av kaffesump : – för en cirkulär kaffebransch

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för design

    Författare :Maria Hedlund; [2022]
    Nyckelord :Coffee grounds; Circular design; Circular Business Model;

    Sammanfattning : Kaffesump ingår i kategorin matavfall- och svinn och varje år konsumerar hela Sverige cirka 79,7 tusen ton kaffe per år. Det innebär att enormt mycket kaffesump slängs och betraktas som avfall. Kaffesumpens innehåll är en resurs och kan utnyttjas inom flera olika områden. LÄS MER

  4. 4. NUDGING - FÖR EN MER HÅLLBAR KAFFESTUND?

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Marcus Rundström; Martin Lönnqvist; Sixten Nyhlén; [2021]
    Nyckelord :Coffee; price premium; nudging; experiment; framing; Business and Economics;

    Sammanfattning : Title: For a more sustainable coffee break - An experimental study about how nudging can promote a more sustainable coffee consumption. Seminar date: 2021-06-02 Course: FEKH29, Business Administration: Bachelor’s degree project in marketing (15 ECTS), Undergraduate level. Authors: Marcus Rundström, Martin Lönnqvist, Sixten Nyhlén. LÄS MER

  5. 5. Att skåda det förflutna genom kaffe -Ett arbete om människors konsumtionsmönster av kaffe i Stockholm år 1780

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Örebro universitet/Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap

    Författare :Robert Höög; [2020]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Detta arbetes syfte är att studera människors konsumtionsmönster av kaffe i Stockholm år 1780. Genom att studera kaffekonsumtion kan människors olika levnadsstandard skönjas. De frågor som arbetet ämnar besvara är hur socialt spridd konsumtionen av kaffe var år 1780 i Stockholm. LÄS MER