Sökning: "kokkvalitet"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet kokkvalitet.

  1. 1. Potatisens specifika vikt och kokegenskaper med hänsyn till odlingsplats och sort

    L3-uppsats, SLU/Dept. of Landscape Architecture, Planning and Management (from 130101)

    Författare :Markus Göstason; Erik Olsson; [2008]
    Nyckelord :potatis; kokkvalitet; matpotatis; King Edvard; Bintje; Fakse; specifik vikt;

    Sammanfattning : The boiling properties are an important quality issue of the potato. In order to obtain adequate boiling properties the growth of the potato needs to be controlled and interrupted at the right time. However, it is difficult to determine when to stop the growth. LÄS MER

  2. 2. Kokkvalitet hos matpotatis beroende på odlingsåtgärder och specifik vikt

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Other

    Författare :Mårten Rasmusson; Johan Enochsson; [2007]
    Nyckelord :kokkavlitet; matpotatis; odlingsåtgärder; sjunkprovsmetoden;

    Sammanfattning : Matpotatis är en livsmedelsråvara där den specifika vikten är direkt avgörande för kokegenskaperna och kvaliteten. På grund av varierande kokkvalitet hos matpotatis blev vi kontaktade av Skånes Potatisodlarförening för att göra en dokumentation om hur odlarna bedriver sina matpotatisodlingar och för att försöka hitta ett samband mellan odlingsåtgärder och kokkvalitet i matpotatisen. LÄS MER