Sökning: "matlagning"
Visar resultat 21 - 25 av 225 uppsatser innehållade ordet matlagning.
21. Hushålls förändrade elanvändningsmönster - En studie om hur Kraftringens hushållskunder har påverkats av höga och volatila elpriser.
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för energivetenskaperSammanfattning : All grid companies, including Kraftringen, must until 2027 implement a new price component in the grid fee, a time differentiated effect fee which aims to create incentives for households to even out their electricity consumption over the day. During the fall and winter of 2022, the electricity prices rose a lot and the variability in the electricity price throughout the day was high. LÄS MER
22. Boendes agerande under energikrisen 2022/2023
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Installations- och klimatiseringsläraSammanfattning : The building and service sector consume 40 percent of Sweden’s total energy use. Which of only single-family houses are responsible for 8 percent. The energy used in single family houses mainly goes to heating and hot water. 2020 the most common energy source for heating these buildings was electricity (Energimyndigheten 2022). LÄS MER
23. Strategier för att hantera Covid-19-relaterade lukt- och smakförändringar
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Titel: Strategier för att hantera Covid-19-relaterade lukt- och smakförändringar: En kvalitativ studie Författare: Eliana Antoniou och Maja Flodin SAMMANFATTNING Bakgrund: Efter att ha smittats av Covid-19 har många till följd av viruset drabbats av lukt- och smakförändringar. Dessa förändringar har beskrivits negativt påverka vardagslivet i flera avseenden. LÄS MER
24. Eco board: produkten som hjälper dig laga hälsosammare och miljövänligare middagar
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för industriell ekonomi, industridesign och maskinteknikSammanfattning : Projektet har inspirerats av metabolic food waste, även kallat MFW, som är ett mått för överkonsumtion av mat i koldioxidekvivalenter. I det här projektet har jag genomgått en designprocess för att ta fram ett produktkoncept som syftar till att hjälpa människor tillaga lagom mängder mat utav olika livsmedel för att minimera belastningen på miljön. LÄS MER
25. ”VAD SKA VI BAKA IDAG?” : En kvalitativ studie om det finns samband mellan elevers förväntningar och det centrala innehållet i ämnet Hem- och konsumentkunskap
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskapSammanfattning : I skolämnet hem- och konsumentkunskap (Hkk) handlar det mesta om vad en ungdom behöver kunna för att klara av att flytta hemifrån. En stor del av ämnet handlar om matlagningmen även om hur man ska sköta sin ekonomi, vilka rättig- och skyldigheter man har som konsument och hur man tvättar och sköter sina kläder. LÄS MER