Sökning: "attityder"

Visar resultat 1 - 5 av 6142 uppsatser innehållade ordet attityder.

  1. 1. Vårdnadshavares attityder till barnsfysiska aktivitet En kvantitativ enkätstudie på vårdnadshavare med barn i lågstadieålder

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Vera Kurtén; Matilda Luuppala; [2021-10-22]
    Nyckelord :fysisk aktivitet; vårdnadshavare; barn; attityder;

    Sammanfattning : Fysisk aktivitet är starkt sammankopplat med flera positiva hälsoeffekter för både barn och vuxna. I och med att andelen barn som uppnår rekommendationerna för fysisk aktivitet är relativt låg, riskerar man att gå miste om flera hälsofördelar. LÄS MER

  2. 2. Icke-energigivande sötningsmedel En kartläggning av attityder, uppfattningar och konsumtionsbeteenden

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hiba Asskoul; Mergita Gjaka; Clara Kullberg; [2021-10-22]
    Nyckelord :Icke-energigivande sötningsmedel; attityder; ; riskuppfattningar; konsumtionsvanor;

    Sammanfattning : Växande oro för hälsa och livskvalitet uppmuntrar människor att anpassa hälsosammalivsstilar och undvika konsumtion av mat rik på socker, salt och fett. Idag har tillgänglighetentill energitäta och näringsfattiga livsmedel skapat problem med livsstilssjukdomar såsomövervikt och fetma, diabetes typ 2, insulinresistens, hjärt- och kärlsjukdomar och karies. LÄS MER

  3. 3. Vad tycker DU om den vegetariska skollunchen?”.En enkätundersökning om grundskoleelevers, vårdnadshavares och lärares attityder till vegetariska respektive köttbaserade måltider i skolan

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Maja Elf; Josephine Pettersson; [2021-08-30]
    Nyckelord :Vegetarisk mat; hållbar matkonsumtion; skolmåltider; barn; attityd;

    Sammanfattning : Skolans måltider har stor potential att driva hållbarhetsarbeten i kommuner i rätt riktning. I samband med att kommuner i Sverige introducerat mer vegetariska rätter i skolmåltiden som ett sätt att minska klimatpåverkan har det mötts av motstånd från elever, vårdnadshavareoch lärare. LÄS MER

  4. 4. “Du ger väl inte hela summan för då kanske hon lägger de pengarna på annat...” – en kvalitativ studie av samhällets syn på mottagaren av ekonomiskt bistånd, utifrån socialsekreterarens perspektiv.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för socialt arbete

    Författare :Viktor Malgeryd; Victor Svensson; [2021-08-25]
    Nyckelord :social constructionism; social workers; attitudes; welfare-recipients; claims-making;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie är att vi, genom en socialkonstruktionistisk grundsyn ochutifrån de perspektiv som några socialsekreterare inom verksamhetsområdetförsörjningsstöd har, skall undersöka hur mottagaren av försörjningsstöd konstruerasi samhället. Syftet är dessutom att söka förklara och förstå förutsättningar ochorsaker som vi, med samma grundsyn och utifrån samma socialsekreteraresperspektiv, uppfattar kan ligga till grund för sådana konstruktioner. LÄS MER

  5. 5. Friterade sjöstjärnor, knöltångssallad eller panerad signalsjögurka till lunch?: En studie av svenska kustboendes acceptans till alternativa typer av havsmat

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studier

    Författare :Julia Bergström; [2021-07-07]
    Nyckelord :Scary Seafood; alternativ havsmat; trekomponentsmodellen; attityder; miljöattityder; novel food;

    Sammanfattning : This paper applies an explorative approach to research south Swedish coastinhabitants’ acceptance towards local non-traditional seafood. The paper’sbasis is derived from a report that points out the potential of sustainableharvesting and cultivation of species groups belonging to cnidaria,crustaceans, molluscs, echinoderms, tunicates and algae along the Bohuscoast. LÄS MER