Sökning: "perception of water"

Visar resultat 1 - 5 av 136 uppsatser innehållade orden perception of water.

  1. 1. Coverage increase in a plant-based BB cream formulation with natural pigments

    Master-uppsats, KTH/Kemi

    Författare :Leelou Zoé Billot; [2024]
    Nyckelord :BB cream; Coffee; Coverage; Formulation; KAFFAGE®; BB cream; kaffe; täckning; formulering; KAFFAGE®;

    Sammanfattning : Kaffe Bueno, ett bioteknologiskt start-up-företag dedikerat till framsteg inom naturliga och gröna produkter, fokuserar på att utnyttja den outnyttjade potentialen hos kaffebiprodukter genom grön kemi och bioteknik. Då endast 1% av kaffet används för bryggning, extraherar företaget lösliga och olösliga produkter genom en uppdelning mellan ett oljeutvinning och ett efterföljande vattenuttag, vilket bidrar till att sänka CO2-utsläppen per värde och en cirkulär ekonomi. LÄS MER

  2. 2. Perception of urban blue-green infrastructure during winter in Gothenburg

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Mikaela Torell; [2023-08-17]
    Nyckelord :perception; greenery; water; urban environment; recreation;

    Sammanfattning : Life in urban settlements is often associated with insufficient physical activity and continuous stress. By implementing blue-green infrastructure (BGI) consisting of parks, trees, ponds, and rain gardens, amongst others, recreational values can be provided for the residents. LÄS MER

  3. 3. Is sugar as sweet to the palate asseeds are appetizing to the belly? : Taste responsiveness to seven sweet-tastingsubstances in white-faced sakis (Pithecia pithecia)

    Master-uppsats, Linköpings universitet/Institutionen för fysik, kemi och biologi

    Författare :Mikel Redin Hurtado; [2023]
    Nyckelord :Food-associated carbohydrates; relative sweetness; seed predation; steviol glycosides; taste preference thresholds; taste responsiveness; white-faced sakis;

    Sammanfattning : Differences in taste perception between species are thought to reflect evolutionaryadaptations to dietary specializations such as seed predation. By employing a two-bottlepreference test, the purpose of the current study was to evaluate the taste responsiveness forfive food-associated carbohydrates and two steviol glycosides in four adult white-faced sakis(Pithecia pithecia). LÄS MER

  4. 4. Community-based Water Management for Sustainable and Collective Action in Rural Costa Rica

    Master-uppsats, Lunds universitet/Ekonomisk-historiska institutionen

    Författare :Marie Luise Fiona Munzert; [2023]
    Nyckelord :Community-based Organisations; Water Governance; Design Principles; Collective Action; Framework; Costa Rica; Qualitative Research; Social Sciences;

    Sammanfattning : The aim of this study was to deepen the understanding of how community-based water management approaches facilitate sustainable and collective action (SCA) in the context of increasing water insecurity in Costa Rica. Applying a qualitative approach, based on fieldwork in Guanacaste, Costa Rica, including semi-structured interviews and a digital community survey, the study uncovers facilitating factors towards SCA. LÄS MER

  5. 5. Miljöfarlig verksamhet i översvämningshotade områden : En kvalitativ studie om hur risk för översvämning kopplat till miljöfarlig verksamhet uppfattas av ansvariga aktörer

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för samhälls- och kulturvetenskap (from 2013)

    Författare :Hanna Elg; [2023]
    Nyckelord :Flood risk; risk perception; environmentally hazardous activities; risk management; Översvämningsrisk; riskuppfattning; miljöfarlig verksamhet; riskhantering.;

    Sammanfattning : Klimatförändringarna påverkar Sverige med intensifierade nederbörds- och översvämningshändelser. Sverige har de senare åren utsatts för fler översvämningar, bland annat i Vänern år 2000/2001. Baserat på tidigare studier har översvämningen inom området för Vänern och Klarälven påvisat drabbat miljöfarliga verksamheter. LÄS MER