Sökning: "svavelföreningar"
Hittade 4 uppsatser innehållade ordet svavelföreningar.
1. Aroma components of long ripened cheese and their origin, variation and contribution to flavour : with focus on propionic acid
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Flavour compounds in cheese are formed by metabolism of residual lactose, lactate and citrate, proteolysis and lipolysis through the activity of e.g., starter bacteria. Generally identified aroma components in cheese are fatty acids, esters, alcohols, ketones, lactones, aldehydes, and sulphur compounds. LÄS MER
2. µHDS system for desulfurization of logistic fuels for fuel cell applications
Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)Sammanfattning : Logistic fuels such as diesel and petrol, in which Jet A1 is included, are sulfur-containing fuels used for transports. The main problem with logistic fuels, when used in fuel cell (FC) applications, is their relatively high concentration of sulfur compounds. LÄS MER
3. Kunskap om och upplevelse av halitosis samt klinisk mätning av svavelhaltiga gaser bland gymnasieelever
Kandidat-uppsats, Sektionen för Hälsa och SamhälleSammanfattning : The aim of this study is to examine the knowledge and experience of the bad breath among high school students in Kristianstad. A further objective was to measure the amount of VSC (Volatile Sulfur Compounds) among those who perceive themselves to have a bad breath. LÄS MER
4. Svaveldepositionens förändring i Sverige 1970–1990
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Meteorologiska institutionenSammanfattning : Efter stora påtryckningar från skandinaviskt håll genomfördes i början av 1970-talet ett sameuropeiskt mätprojekt för att klargöra huruvida svavelutsläpp i exempelvis Storbritannien påverkade försurningen av sjöar i Skandinavien. Elva västeuropeiska länder deltog i projektet – kallat LRTAP – vars mätningar pågick under åren 1972–1975. LÄS MER