WELL- Certifieringen i praktiken

Detta är en Kandidat-uppsats från Lunds universitet/Institutionen för bygg- och miljöteknologi; Lunds universitet/Byggproduktion

Sammanfattning: Titel: WELL- certifieringen i praktiken Författare: Amanda Khouri & Mohammad Almushref Denna rapport analyserar WELL-certifieringen. Rapporten undersöker problemformuleringarna: Hur fungerar WELL- certifiering och vad baseras den på? Hur upplevs WELL- certifieringen hos brukare? Hur kan WELL- certifieringen anpassas för att passa det svenska samhället bättre? Inledningsvis beskrivs kort behovet till certifieringen i fråga samt kärnfull fakta om dess uppkomst. Dessutom ges en översiktlig beskrivning över hur certifieringen fungerar. För att besvara frågeställningarna har olika metoder använts. Det ingår intervjuer som visar hur det är att jobba med WELL, samt litteratur- och dokumentstudier som visar hur certifieringen upplevs av påverkande aktörer i praktiken. Avslutningsvis sammanfattas den samlade faktan för att besvara frågorna. Syftet med rapporten är att undersöka hur WELL- certifieringen funkar och undersöka hur det är att arbeta med den, men även bidra till en ökad förståelse om certifieringen. Detta för att möjligtvis bidra med information till företag som funderar på att arbeta med den. För att skapa en bra inomhusmiljö krävs det hänsyn till både mjuka och hårda värden. Det innebär att inomhusmiljön ska ha bra luft, ljud, ljus och termisk komfort. Men även ett fokus på fysisk och psykisk hälsa behövs för att skapa en optimal inomhusmiljö. I WELL finns krav både för de tekniska faktorerna men även för de mentala. Kraven är baserade på studier om vad som krävs för en bra inomhusmiljö, men de är även baserade på FNs globala mål i agenda 2030. Att arbeta med WELL har både sin fördelar och nackdelar. Vissa krav är inte tillämpbara i Sverige medan andra är för enkla att uppnå. I slutändan är det dock en bra certifiering som bidrar till en bättre miljö för människan. Nyckelord: WELL, Inomhusmiljö, kontor, hälsa och välmående

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)