Sorunda's specialities

Detta är en Kandidat-uppsats från KTH/Arkitektur

Sammanfattning: Det här är en plats dit du kan komma för att lära dig om permakultur - en odlinsprincip som genererar ett slutet kretslopp av vatten, kväve och andra näringsämnen - se hur produktionen av spannmål och mejeriprodukter går till eller besöka caféet eller restaurangen med mat baserad på råvaror som har tillverkats och producerats i Sorunda. Här kan du dessutom vara en del av bakningen som går till i bageriet eller hälsa på djuren som finns i stallen. Det här är en samlingsplats för folket där det anordnas workshops och andra utbildande evenemang. Det här är en plats som främjar Sorundas specialiteter - odling och matproduktion. Byggnaden är tillverkad i betong men kommer att finnas på platsen så länge du kan minnas. Dessutom är byggnadens konstruktion och uttryck en del av dess reproduktion eftersom den har en växtfasad med odlingar som kan användas i matproduktionen samt bidra till den biologiska mångfalden. Permakulturen gynnar växt- och djurlivet då djur och växter integreras och det skapas en stor variation av grödor. Dessutom skapar det ett resilient system.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)