Sökning: "Nutritional intake"
Visar resultat 1 - 5 av 150 uppsatser innehållade orden Nutritional intake.
1. Shifting focus from yields to food supply : an evaluation of the ‘number of people fed per hectare’ indicator at farm and national level
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : The challenge of feeding a growing global population while reducing the pressure on climate and ecosystems has gained much attention in research over the last decades. A crucial yet often overlooked aspect in research addressing this complex challenge is the efficiency of food production in meeting nutritional needs within the constraints of global cropland resources. LÄS MER
2. Biologin och naturkunskapens roll i kost- och hälsoundervisning. : En kvalitativ studie om målsättning och undervisningsstrategier från ett gymnasielärareperspektiv.
Master-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för biologi och miljö (BOM)Sammanfattning : In Sweden, food-related education is vaguely incorporated in several mandatory high school subjects but not much is known about how it is incorporated in the biology and natural science subjects. This study aimed to understand how Swedish high school biology and natural science teachers approach and contribute to food-related education within and across subjects. LÄS MER
3. Sväljfunktion och nutritionsstatus efter strålbehandlad tonsillcancer : En långtidsuppföljning
Magister-uppsats, Uppsala universitet/LogopediSammanfattning : Årligen drabbas cirka 1600 personer i Sverige av cancer i huvud och halsområdet. Cancer i orofarynx har den snabbaste ökning av de olika huvud- och halscancerformerna vidare är tonsillcancer den vanligaste formen av orofaryngeal cancer. LÄS MER
4. Hur näringsriktiga är hemlevererade matkassar i förhållande till näringsrekommendationer? : - En kvantitativ studie.
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Användandet av matkassar ökar i välutvecklade länder, såväl som förekomsten av kostrelaterade sjukdomar såsom övervikt. Tidsbrist och mental belastning kan vara hinder för att laga hälsosam mat hemma, därav kan hemlevererade matkassar vara användbara för att möjligtvis få hem näringsrika måltider i stället för att köpa ohälsosam mat. LÄS MER
5. Investigating food waste composition in school catering with focus on carbon footprint
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Food waste has a great impact on the environment and generates approximately 3.3 giga tonnes of CO2-eq annually. The SDG 12.3 set by the UN, to halve the global per capita food waste by 2030, is one of the measures that strives to combat this problem. LÄS MER