Sökning: "barns matvanor"

Visar resultat 6 - 10 av 51 uppsatser innehållade orden barns matvanor.

  1. 6. ”Det är mycket att släcka bränder, det här förebyggande arbetet kommer lite i skymundan…”

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Linn Holmgren; Pernilla Sjöberg; [2020-08-05]
    Nyckelord :Barn*; elevhälsoteam; hälsofrämjande; hälsopromotion; hälsovetare; kost; skola;

    Sammanfattning : Svenska barn spenderar stor del av sin vardag i skolan och förutom att uppnå mål ska de få kunskap samt förståelse för den egna livsstilens betydelse för hälsan. Tidigare forskning pekar på en ökad ohälsa hos barn med problematik som övervikt och fetma. Samtidigt har skolinterventioner visats ge positiva effekter på barns hälsa. LÄS MER

  2. 7. ”Sen har hon minikockar: kockhatt, kockrock, och förkläde” - Förskolepersonals förutsättningar och arbetssätt kring barns matvanor i förskolan

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för lärande och samhälle (LS)

    Författare :Simon Parri; [2020]
    Nyckelord :Mat; Måltider; Förutsättningar; Ekonomi; Strategier och taktiker; Styrningsmentalitet;

    Sammanfattning : Sammandrag / AbstractSyftet med studien är att studera hur måltiden formas i förskolan och vem som påverkarmåltidens plats, funktion och innehåll. Studien kommer att titta på frågeställningarna som ärföljande: Hur ser utformningen av ämnet mat ut i förskolan och vem beslutar om detta? Vilkamöjligheter har förskolepersonal att påverka hur ämnet mat behandlas i förskolan?För att få svar på mina frågeställningar har jag valt att göra en empirisk studie där jag kommeratt använda mig av intervjuer med pedagoger, kockar och chefer som finns i förskolans värld. LÄS MER

  3. 8. Grönsaker som har beretts på olika sätt : en studie av grönsaksgillande hos barn

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Irene Chong; [2019]
    Nyckelord :Children; vegetables; preparations; sustainability; Barn; grönsaker; beredning; hållbarhet;

    Sammanfattning : Inledning: Intaget av grönsaker är lågt hos barn i Sverige, vilket innebär att de inte når upp till rekommenderade intaget som är 500 gram per dag. Ur hållbarhets och hälsoperspektiv är det viktigt att ta reda på hur intaget av grönsaker skulle kunna ökas. LÄS MER

  4. 9. En undersökning om pedagogers uppfattningar om pedagogisk måltid i förskolan : Med en induktiv studiedesign

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för folkhälso- och idrottsvetenskap

    Författare :Julia Österback; [2019]
    Nyckelord :Pedagogisk måltid; måltidsmiljö; barns matvanor; kompetens; resurser;

    Sammanfattning : Österback, J. (2019). A survey about preschool teachers’ perceptions of pedagogic meal. Bachelor thesis in Public Health Science. LÄS MER

  5. 10. Lärande om kost och hälsa - en rättighet för barn i förskolan? : En kvalitativ intervjustudie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)

    Författare :Johanna Svenberg; [2019]
    Nyckelord :Children’s rights; meal; education; preschool; preschool teachers; diet; health.; Barns rättigheter; måltid; pedagogik; förskola; förskollärare; kost; hälsa.;

    Sammanfattning : This work was written within the framework of the theme of democracy and children's rights. The purpose of the study was to contribute with knowledge of preschool teachers' thoughts on and pedagogical work with meal situations in relation to diet and health. LÄS MER