Sökning: "frukt på e"
Visar resultat 6 - 10 av 20 uppsatser innehållade orden frukt på e.
6. Mer grönt på tallriken : En enkätundersökninng om val av vegetariska livsmedel.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Vegetarisk kost kan förebygga många välfärdssjukdomar och det finns många olika anledningar till att välja vegetarisk kost. Det är intressant att undersöka vilka skäl som är viktiga för den svenska befolkningen. LÄS MER
7. Nutrition av sällskapspapegojor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Över hundra olika arter av papegojfåglar hålls som sällskapsdjur. Eftersom det fortfarande finns för få studier av dieten i det vilda för dessa fåglar, är malnutrition ett kliniskt relevant ämne inom veterinärmedicinen. LÄS MER
8. Skolmatslyftet : En kvantitativ studie om elevers hälsobeteenden
Kandidat-uppsats, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH/Institutionen för idrotts- och hälsovetenskapSammanfattning : Syfte och frågeställningar Syftet med studien är att utvärdera effekter av interventionen skolmatslyftet, gällande elevernas hälsovanor, jämfört med en kontrollgrupp med ett "vanligt" skolmatsalskök. För att få en bild över elevernas upplevda psykiska, fysiska och sociala välbefinnande ställdes även frågor rörande det allmänna hälsotillståndet. LÄS MER
9. Supply & value chain analysis of onions in Ethiopia
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Ethiopia is a developing country situated on Africa’s horn. Ethiopia ranks 173rd on United Nations human development index where the least developed country ranks 186. About 85% of all Ethiopians are employed in agriculture. Onion is one of the basic ingredients in the Ethiopian cuisine and thus an important crop. LÄS MER
10. Advantages and disadvantages of different observation methods on a troop of wild olive baboons at a river in Southern Kenya
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Every observation method has its advantages and disadvantages and a well-adopted method gives more reliable results. Factors affecting the choice of the most appropriate methods for recording foraging behaviours include species, group size, environment, seasons and age. LÄS MER