Sökning: "högskolan kristianstad måltid"

Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden högskolan kristianstad måltid.

  1. 1. Framtidens måltider : Hur tankar och idéer kan visualiseras med hjälp av scenariometodik

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Marcus Johansson; Filippa Söderman; [2020]
    Nyckelord :Meal; Future; Scenario methodology; FAMM; Trends; Focus group; Future Meal Model; Måltid; Framtid; Scenariometodik; FAMM; Trender; Fokusgrupp; Framtidens måltidsmodell;

    Sammanfattning : Genom tiderna har måltiden förändrats och kommer förmodligen fortsätta göra så även framledes. Framtidsstudier är ett sätt att undersöka vad som kan tänkas ske i framtiden och då även hur måltiderna kan förändras. Syftet är att undersöka framtidens måltider med hjälp av en scenariometodik. LÄS MER

  2. 2. Lipemi-interferens vid mätning av Hb på Sysmex XN-10 och HemoCue Hb 201+

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Sebastian Andersson; [2019]
    Nyckelord :Hemoglobine; Lipemia; Interference; Sysmex XN-10; Optical channel; HemoCue Hb 201 ; Hemoglobin; Lipemi; Interferens; Sysmex XN-10; Optisk kanal; HemoCue Hb 201 ;

    Sammanfattning : Anemi kan uppstå till följd av förlust av erytrocyter eller försämrad produktion av nya erytrocyter. För att upptäcka och följa upp patienter med anemi är det viktigt att korrekt kunna mäta hemoglobinkoncentrationen (Hb) i blodet. En vanlig metod för att mäta Hb-koncentration är fotometri i kombination med en kemisk omvandling. LÄS MER

  3. 3. Den kommunala måltidsutvecklaren : En studie om en framväxande profession

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :E. Frick; Erika Månsson; [2019]
    Nyckelord :Offentliga måltider; kostchef; måltidschef; måltidsutvecklare; måltidsplanerare; måltidsstrateg; måltidskonsult; kostekonom; kostsamordnare; måltidsinspiratör; kvalitétescontroller; kostvetare; verksamhetsutvecklare;

    Sammanfattning : Varje dag serveras det cirka tre miljoner måltider inom den offentliga sektorn, där Sverige är ett av tre länder som erbjuder kostnadsfri måltid i förskola, skola och äldreomsorg. Lagen beskriver att måltiden ska vara näringsriktig och det är måltidsutvecklaren som tillsammans med kost-/ måltidschef arbetar med måltiderna. LÄS MER

  4. 4. Ett tillfälle för social samvaro, delaktighet och lärande? : att synliggöra det sociala samspelet i måltidssituationer

    M1-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för lärarutbildning

    Författare :Sarah Lind; Sanna Nilsson; [2018]
    Nyckelord :Pedagogisk måltid; samspel; kommunikation; lärande; förskola.;

    Sammanfattning : Denna undersökning tar sin utgångspunkt i den pedagogiska måltiden på förskolan. Studien är baserad på fyra observationer under lunchsituationen på en förskola. Syftet var att undersöka det sociala samspelet och synliggöra lärandet som sker vid måltiderna. LÄS MER

  5. 5. ”Att inte få äta gratis är som att begära att busschauffören ska köpa biljett för att köra bussen” : en studie om pedagogers upplevelser kring arbetet med pedagogiska måltider i förskolan

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för lärarutbildning

    Författare :Elicia Lindskoug; Agnes Johansson; [2018]
    Nyckelord :Förskola; pedagogisk måltid; pedagogik; förhållningssätt; barns delaktighet och inflytande;

    Sammanfattning : Syftet med studien är att undersöka hur pedagoger upplever att de arbetar med måltiderna pedagogiskt. Utifrån syftet skapades två frågeställningar. LÄS MER