Sökning: "matkassar"

Visar resultat 1 - 5 av 19 uppsatser innehållade ordet matkassar.

  1. 1. Hur näringsriktiga är hemlevererade matkassar i förhållande till näringsrekommendationer? : - En kvantitativ studie.

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Malin Grönroos; Maya Salmikivi; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Användandet av matkassar ökar i välutvecklade länder, såväl som förekomsten av kostrelaterade sjukdomar såsom övervikt. Tidsbrist och mental belastning kan vara hinder för att laga hälsosam mat hemma, därav kan hemlevererade matkassar vara användbara för att möjligtvis få hem näringsrika måltider i stället för att köpa ohälsosam mat. LÄS MER

  2. 2. En kvantitativ analys av matkassemåltiders näringsinnehål

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecka Andersson; Freja Karlsson; Stina Thulin; [2022-06-28]
    Nyckelord :blandkost; lakto-ovo-vegetarisk kost; makronutrienter; matkassar; mikronutrienter; näring;

    Sammanfattning : Antalet vegetarianer ökar i Sverige vilket bidrar till en ökad risk för brister av vissa näringsämnen. I resten av befolkningen finns det andra risker och våra matvanor når inte upp till de rekommendationer som finns. LÄS MER

  3. 3. Diakoners handlingsutrymme i samband med utdelning av matkassar - En kvalitativ studie

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Socialhögskolan

    Författare :EmmaLois Sjöstedt; [2022]
    Nyckelord :discretion; deacon; civil society; food poverty; Church of Sweden; handlingsutrymme; diakon; civilsamhället; matfattigdom; Svenska kyrkan; Social Sciences;

    Sammanfattning : The aim of this study was to investigate how deacons describe their discretion when distributing food. Six deacons who work in The Church of Sweden in diocese of Lund were interviewed regarding guidelines they work by, expectations they experience of the deacons and how they reason about the decisions to grant or reject a food bag. LÄS MER

  4. 4. En digital lösning för minskat matsvinn

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för design

    Författare :Sandra Karlberg; [2021]
    Nyckelord :matsvinn; digital nudging; app; grafisk design;

    Sammanfattning : I mitt självständiga arbete så har jag utformat en digital lösning med syfte att motverka samhällets stora problem med matsvinn, detta i form av en konsument-app som även inkluderar en tjänst för hemleverans av matkassar, i en annorlunda tappning .... LÄS MER

  5. 5. Granskning av svenska matkassar – en kvantitativ tvärsnittsstudie om fettinnehåll och fettkvalitet i relation till de Nordiska Näringsrekommendationerna.

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jennifer K. Sjögren; Matilda Lindblom; Sofia Nilsson; [2019-08-14]
    Nyckelord :Fett; fettkvalitet; mättat fett; energiintag; måltid; riskfaktor; matkassar; Nordiska Näringsrekommendationer;

    Sammanfattning : Den digitala näthandeln växer sig allt starkare. Under de nästkommande åren beräknas den digitala matvaruhandeln expandera och företag inom branschen erbjuder redan idag färdigkomponerade måltider till hela familjen. I denna tvärsnittsstudie undersöks fyra matkasseföretag med hjälp av en kvantitativ forskningsansats. LÄS MER