Sökning: "Alternative Meat"

Visar resultat 1 - 5 av 104 uppsatser innehållade orden Alternative Meat.

  1. 1. The impact of social norms on attitude towards alternative protein consumption: a comparison between the Swedish and Dutch population

    Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate School

    Författare :Luc Roefs; [2023-11-06]
    Nyckelord :Sustainable consumption in a food context;

    Sammanfattning : In this study wo examined how people in the Netherlands and Sweden feel and think about meat alternatives and if social norms influence their choices. We learned that if people believe their friends or family like meat alternatives, they are more likely to try them too. LÄS MER

  2. 2. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Moa Lindell; [2023]
    Nyckelord :färskfoder; RMBD; BARF; högtrycksbehandling; HPP; livsmedelsbestrålning;

    Sammanfattning : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. LÄS MER

  3. 3. If a Tree Falls in the Forest - Three Interventions in the Swedish Forest to Come

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, KTH/Arkitektur

    Författare :Nils Chigot Eriksson; Hampus Thysell; [2023]
    Nyckelord :Forest; timber industry; foraging; hunting; industry; industrial buildings; infrastructure; CCF; clear-felling; Norrland; Ångermanland;

    Sammanfattning : Our thesis project consists of three architectural interventions: The Mushroom, The Gnat and The Snake, fitting into a vision of a Swedish forest managed in a more sustainable way. A future in which the practice of clear-felling has been abandoned in favor of alternative methods falling under the umbrella term Continuous Cover Forestry (CCF). LÄS MER

  4. 4. Life Cycle Assessment of Food Sensors

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Weijie Yan; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : The global demand for food increased with the booming trend of population, while food waste is a severe issue to be solved. Xanthine is a chemical compound which will accumulate in meat after the death of the animal, and the concentration of it can be an indicator of meat freshness. LÄS MER

  5. 5. Hårfällor för järv : en studie i alternativa inventeringsmetoder

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Ecology

    Författare :Tove Hydén; [2023]
    Nyckelord :järv; inventering; stora rovdjur; DNA; DNA-inventering; hårfälla;

    Sammanfattning : Järv är ett mytomspunnet djur som vi vet relativt lite om i jämförelse med andra stora rovdjur. Järven tillhör mårddjuren och har en cirkumpolär utbredning i Europa, Asien och Nordamerika. i Skandinavien förekommer den främst kring fjällkedjan men utbredningsområdet ökar. LÄS MER