Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 32 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Exploring the diversity and distribution of Sclerotinia sclerotiorum in oilseed rape through molecular techniques
Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : Sclerotinia sclerotiorum, a fungus with a broad host range, causes plant diseases, while its closely related counterpart, Sclerotinia subarctica, has a more limited host range and prefers colder environments. Sclerotinia stem rot is a disease caused by the fungus, leading to economic losses for farmers. LÄS MER
2. Kan samodling av höstraps och utvintrande baljväxter minska angreppen av rapsjordloppa?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Höstraps (Brassica napus) är en av världens och Sveriges viktigaste grödor. Det är en viktig avbrottsgröda i växtföljder dominerade av spannmål. Tyvärr har den omfattande odlingen gjort att rapsen drabbats av patogener och skadegörare, vilket försvårar ekologisk odling. LÄS MER
3. Detection of Sclerotinia sclerotiorum in oilseed rape using Oxford Nanopore sequencing and qPCR
Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : Sclerotinia sclerotiorum is a notorious phytopathogenic fungus and is the causal agent of the disease Sclerotinia stem rot (SSR) of rapeseed (Brassica napus). SSR is one of the main diseases affecting the yield and oil quality of rapeseed crops worldwide. LÄS MER
4. Vilken metod är effektivast för fångster av fyrtandad rapsvivel i kål och raps?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Odling av frilandsgrönsaker står inför många utmaningar. För svenska kålodlare har det på senare år uppkommit problem med skadegöraren fyrtandad rapsvivel, Ceutorhynchus pallidactylus (Marsh.) (Coleoptera: Curculionidae). Larverna av C. LÄS MER
5. Knockout of transcription factor MYB28 by CRISPR/Cas9 for reducing glucosinolate content in rapeseed (Brassica napus L.)
Master-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Rapeseed cake is a protein-rich by-product from the rapeseed oil extraction process. It contains high levels of glucosinolates (GSLs), which possess anti-nutritional functions after being hydrolyzed. Moreover, the hydrolyzed products of GSLs produce an extremely bitter taste. LÄS MER