Sökning: "Centrifugering"
Visar resultat 21 - 25 av 39 uppsatser innehållade ordet Centrifugering.
21. Framställning av nanocellulosa och påverkan av råmaterialet
Kandidat-uppsats, KTH/Skolan för kemivetenskap (CHE)Sammanfattning : Den här rapporten behandlar framställning av nanocellulosa, CNF, och hur det kemiska innehållet för barr- respektive lövmassa påverkar framställningen. De massor som använts i undersökningen var båda ursprungligen från oblekta sulfatmassor. LÄS MER
22. Påverkan av Parathyroideakoncentrationen vid förlängd tid mellan provtagning och centrifugering : En utvärdering gjord på prover tagna i EDTA-rör
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Biomedicinsk laboratorievetenskapSammanfattning : .... LÄS MER
23. Utvärdering av BD Vacutainer® Rapid Serum Tube vid analys av S-Paracetamol och S-Etanol
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Avdelningen för klinisk kemi vid Länssjukhuset i Kalmar analyserar läkemedel och alkoholer med BD Vacutainer® Plus Plastic Serum Tube (Serum Tube), som kräver en koagulationstid i upp till 60 minuter. BD Vacutainer® Rapid Serum Tube (RST™) innehåller trombin och kräver en koagulationstid på endast 5 minuter. LÄS MER
24. Förekomst av endoparasiter hos vuxna hundar i Sverige
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Målet med studien var att utföra en prevalensundersökning av endoparasiter i träck från vuxna svenska hundar. Urvalskriterierna var hundar över ett år från hushåll med maximalt tre hundar, varav två tilläts delta. LÄS MER
25. Metodförslag för rening av nativt hemagglutinin från influensavirus
Kandidat-uppsats, Institutionen för biologisk grundutbildningSammanfattning : Hemagglutinin är ett transmembranprotein som finns i membranet hos influensaviruset. Detta protein avgör virusets infektiösa förmåga. För att förstå influensaviruset bättre och kunna hitta nya detektionsmetoder för aktiva influensavirus krävs en första framrening av proteinet. LÄS MER