Sökning: "Moisture analysis"
Visar resultat 11 - 15 av 320 uppsatser innehållade orden Moisture analysis.
11. Hydrotaste
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå,Sammanfattning : This project involves a collaboration with the company Greeny Grow AB, which works with hydroponic cultivation of salad and microgreens. Today there are major problems with the trade of fruits and vegetables, where the problems involve large amounts of unnecessary flows of transformed resources such as soil and unnecessary space for cultivation. LÄS MER
12. IMPACT OF GREEN WALLS ON INDOOR AIR HUMIDITY
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljö; Lunds universitet/Avdelningen för Energi och byggnadsdesignSammanfattning : This thesis presents a case study of an indoor Green Wall (GW) installed in an office building in Malmö, Sweden. The study analyzed the effect of the GW on air humidity during low temperature and dry moisture outdoor conditions. LÄS MER
13. Ombyggnad av kulturmärkt fabrik till kontor och bostäder - En fallstudie av Eslövs spritfabrik avseende energianvändning, termiskt klimat och fuktsäkerhet
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Avdelningen för Installations- och klimatiseringsläraSammanfattning : Den globala uppvärmningen gör sig ständigt påmind genom extremväder och naturkatastrofer. Vid klimatkonferensen COP21 år 2015 undertecknade i stort sett alla världens länder Parisavtalet med målet att temperaturökningen ska begränsas. LÄS MER
14. Design av ångexplosionsreaktor : Utformning av ångexplosionsreaktor för laborativt bruk
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : Förbehandling av lignocellulosa genom ångexplosion är en förbehandling av biomassa som förändrar strukturen i fibrernas cellväggar. Vid förbehandlingen värms biomassa med mättad ånga under tryck till minst 140 ˚C, detta leder till att flyktiga ämnen avgår från biomassan. LÄS MER
15. Addition of PromOat Beta-Glucan and Guar-gum to Gluten- Free Wheat Starch Pan Bread to increase Fiber while maintaining the Quality in Texture
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Gluten-free products have gained great attention in the last few years due to the growing incidence of celiac disease and the intolerance to gluten. The project is aimed to investigate the effects of adding PromOat, a good source of B-glucan to increase the fiber content and Guar-Gum to overcome the textural deformities in the gluten-free wheat starch Pan bread. LÄS MER