Sökning: "juverdelsnivå"
Visar resultat 6 - 9 av 9 uppsatser innehållade ordet juverdelsnivå.
6. Prevalence of subclinical mastitis and udder pathogens in small holder dairy farms in Mapepe, Batoka and Choma areas in Zambia
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Subclinical mastitis (SCM) is a well-known problem in the dairy sector, where it causes severe economic losses mainly due to reduced milk production. This is a problem not only in the western world but also in developing countries. Surveys from different developing countries have shown a SCM prevalence of 52.4 – 88. LÄS MER
7. Frekventa mjölkningar av kor i samband med celltalsförhöjningar i mjölken
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Mastit (juverinflammation) är en mycket vanlig sjukdom hos mjölkkor som orsakar mjölkproducenterna stora ekonomiska förluster genom nedsatt produktion och mjölkkvalitet och representerar en avsevärd antibiotikaanvändning. Klinisk mastit (KM) ger synliga symtom som t.ex. juversvullnad. LÄS MER
8. Milking routines and hygiene in small-scale dairy farms in Mapepe, Choma and Batoka districts in Zambia
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Småskalig mjölkproduktion är ett system som främjar regelbundna inkomster och spelar en viktig roll för att minska fattigdomen, ger anställningsmöjligheter och skapar välfärd samt säkrar en näringsrik livsmedelsförsörjning. Det finns cirka 2500 småskaliga mjölkbönder i Zambia men deras kunskap om bra mjölkningsrutiner och hygien är ofta dåliga. LÄS MER
9. Celltal som mått på mjölkens kvalitet med avseende på mjölkens sammansättning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Mastitis, an inflammation of the udder mainly caused by a bacterial infection, induces an increase in the somatic cell count (SCC) in milk and is consequently one of several factors affecting SCC in milk. In this literature review it is investigated whether SCC; on udder quarter, cow composite or bulk tank milk level, can be used as a quality marker with focus on milk composition in terms of the content of fat, lactose, total protein, casein and whey protein. LÄS MER