Sökning: "pålägg"
Visar resultat 1 - 5 av 15 uppsatser innehållade ordet pålägg.
1. Kostvanor hos studenter som studerat på distans under COVID-19 pandemin : Enkätstudie ur ett Kariologiskt perspektiv
Master-uppsats, Malmö universitet/Odontologiska fakulteten (OD)Sammanfattning : Syfte: Syftet med denna enkätstudie var att undersöka om COVID-19 pandemin påverkade kostvanorna hos en grupp studenter på Malmö universitet. Material och metod: En kvantitativ enkätstudie om kostvanor under COVID-19 pandemin utfördes på studenter som studerade på distans på Malmö universitet. LÄS MER
2. "Om man njuter av maten blir det mycket godare" : En kvalitativ studie om elevers upplevelse av mellanmålet på fritidshem
M1-uppsats, Jönköping University/Högskolan för lärande och kommunikationSammanfattning : Sammanfattning Syftet med studien är att undersöka betydelsen av mellanmålets innehåll och hur det påverkar elevers konsumtion av mellanmål i fritidshem, samt om elever upplever att de är delaktiga i att påverka mellanmålets innehåll och miljö. Frågeställningarna i studien är; · Hur upplever elever att innehållet av mellanmål påverkar konsumtionen av mellanmål på fritidshem? · Hur upplever elever att miljön där mellanmålet intas påverkar konsumtionen av mellanmål på fritidshemmet? · Hur beskriver elever deras delaktighet beträffande mellanmålets innehåll och miljö på fritidshem? Uppsatsen är en kvalitativ studie som utgår från barns perspektiv. LÄS MER
3. Reducing Serialization in Distributed Systems using Mergeable Serialized Replicated Data Types
Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)Sammanfattning : Distributed computing is integral to today’s computing infrastructure. In some cases where high availability is important Conflict-free Replicated Data Types (CRDTs) are used to gain Strong Eventual Consistency between multiple nodes in a network. LÄS MER
4. "Kanske för mycket vetebröd" : Attityder till och vanor kring mellanmål bland personer över 65 år
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskapSammanfattning : Inledning: Mat och måltider har stor betydelse för att förebygga åldersrelaterad ohälsa. Äldre har ett ökat behov av protein och mellanmål är ett ypperligt tillfälle för att de ska få i sig mer protein. LÄS MER
5. Matsvinn ur ett hushållsperspektiv : En kvantitativ studie om livsmedelsinköp i webbutik respektive fysisk livsmedelsbutik
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Matsvinn är ett problem i hela livsmedelskedjan och existerar både på internationell och nationell nivå. Då hushållen står för den största mängden genererat matsvinn ville vi undersöka om olika sätt att handla på, påverkar mängden matsvinn genom att jämföra digital mathandel, som är ett nytt växande fenomen, mot att handla i fysisk livsmedelsbutik. LÄS MER