Sökning: "potato"

Visar resultat 11 - 15 av 178 uppsatser innehållade ordet potato.

  1. 11. Fungicide tolerance in Phytophthora infestans

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant Pathology

    Författare :Nadja Kvick Nastaj; [2023]
    Nyckelord :Phytophthora infestans; Fungicide tolerance; Fungicide dose;

    Sammanfattning : For the last 180 years, the pathogen P infestans, responsible for the late blight disease, has been a severe problem for farmers. Despite the large efforts and financial investments done in the management of the disease, 15-30% of the potato production is lost to this disease globally each year. LÄS MER

  2. 12. The Production and Characteristics of an Orange Fleshed Sweet Potato Yogurt

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Ariam Kunfu; [2023]
    Nyckelord :Sweet potato; fermentation; Ghana; yogurt; L. bulgaricus; S. thermophilus; food technology and nutrition; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Yogurt is an ancient food, used for a better preservation of milk. Milk gets fermented by Streptococcus thermophilicus and Lactobacillus bulgaricus (lactic acid bacteria, LAB) which converts the lactose present in the milk to lactic acid. These probiotics support the microbial population balance of the gastrointestinal tract. LÄS MER

  3. 13. Kan tillsats av ett kommersiellt inokulum öka koloniseringen av mykorrhiza och förbättra växters vigör? : en undersökning av växters fenotyp i samband med arbuskulär mykorrhiza i besksöta (Solanum dulcamara)

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Loka Cehlin Norrman; [2022]
    Nyckelord :Solanum dulcamara; besksöta; mykorrhiza; AM; DSE; Inokulering; genotyp; fenotyp; friland; odlingskammare;

    Sammanfattning : Vi lever i en evigt föränderlig värld där dagens miljöförändringar i samband med en ökad population ställer höga krav på våra bönder att producera starka och motståndskraftiga grödor. Ett sätt att bemöta dessa problem kan vara att använda sig av naturliga biostimulanter i sin odling som förbättrar växternas allmänna tillstånd. LÄS MER

  4. 14. Production of filamentous fungal biomass on waste-derived volatile fatty acids for ruminant feed supplementation and it's in vitro digestion analysis

    Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomi

    Författare :Mohammadali Bouzarjomehr; [2022]
    Nyckelord :VFAs volatile-fatty-acids ; Fungi production; Feed production.; Fermentation processes; Aspergillus oryzae; A. oryzae fungal biomass; Sustainability; Rumen fluids; Evaluation of the digestibility of the produced fungal biomass; TT method analysis; Gas production method; Nylon bag method analysis;

    Sammanfattning : Single cell proteins such as that of edible filamentous fungal biomass are considered as a promising sustainable source of animal feed supplementation. Filamentous fungi can be cultivated on different organic substrates including volatile fatty acids (VFAs) such as acetic, propionic, and butyric acids. LÄS MER

  5. 15. Droppbevattning : Effekter av bevattningsintensitet och lokalisering påvattnets fördelning i marken

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Mikaela Lundahl; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Potato has played a major role as staple food in Sweden since Jonas Alströmer brought it intothe country in the 18th century and is considered by many to be one of the essences of”swedishness”. About 826.000 tonnes are produced yearly on an area of approximately 20.000 –25. LÄS MER