Sökning: "proteinkälla"

Visar resultat 1 - 5 av 38 uppsatser innehållade ordet proteinkälla.

  1. 1. Evaluating the potential of circular food waste management : A focus on insect feed utilization

    Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknik

    Författare :Jenny Eliasson; [2023]
    Nyckelord :Circular economy; Circular Business Models; BSF; Mealworm; Barriers; Drivers; Cirkulär ekonomi; Circkulära affärsmodeller; Soldatfluga; Mjölmask; Barriärer; Drivkrafter;

    Sammanfattning : Approximately a third of all food produced globally is thrown away, causing both unnecessary environmental impact and unnecessary costs for producers and consumers. Food waste occurs in all steps in the supply chain, from primary production to retail stores, restaurants, and households. LÄS MER

  2. 2. Technical Aspects of Plant-based Protein Coagulation for Cheese Analogues

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Fardos Dana El Soudi; [2023]
    Nyckelord :Cheese analogues; Coagulation; Fava Bean; Plant-based; Protein; Soybean and Sustainability.;

    Sammanfattning : This report highlights the importance of exploring alternative protein sources to produce sustainable and nutritious cheese analogues. Using legumes such as soybeans and fava beans can be a crucial step towards reducing our reliance on animal products. While also staying within the planetary boundaries, in line with the United Nations global goals. LÄS MER

  3. 3. Drav som ingrediens i framtidens bröd

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Jenny Ahlinder; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Drav är en biprodukt från ölbryggning som årligen produceras i stora volymer och som huvudsakligen består av skalrester från olika sädesslag. Att berika bröd med drav skulle potentiellt kunna öka möjligheterna att använda olika näringspåståenden vid profilering av brödprodukter, såsom högt fiberinnehåll och proteinkälla. LÄS MER

  4. 4. Konsumenters acceptans av insektsbaserade livsmedel i Sverige : En kvantitativ studie

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Maria Andersson; David Wimmerstedt; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund  År 2050 beräknas jordens befolkning uppgå till omkring nio miljarder människor. Drygt en miljard lever dagligen med akut hungersnöd. För att upprätthålla naturliga levnadsvanor behövs alternativa hållbara livsmedel. LÄS MER

  5. 5. Insekter till middag! : är Sverige redo för en ny matkultur?

    Magister-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Nikolina Ström; [2022]
    Nyckelord :Insekter; Livsmedel; Hållbarhet; Matkultur; Entomofagi;

    Sammanfattning : Är Sverige redo för en ny era i sin matkultur? Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen! Entomofagi! Äta insekter? Svensk matkultur har ändrats mycket genom tiden och förändras fortfarande, kommer insekter kunna bli ett populärt alternativ på marknaden tro? Förr åt vi varken pasta, pizza, falafel eller sushi. Det har vi delvis medlemskapet i EU att tacka för, då det medförde bland annat frihandelsavtal inom EU. LÄS MER