Sökning: "Lokalproducerad mat"

Visar resultat 1 - 5 av 27 uppsatser innehållade orden Lokalproducerad mat.

  1. 1. Hållbar skolmat som accepteras, uppskattas och äts - önsketänkande eller en möjlighet

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Sebastian Tilmanis; [2023]
    Nyckelord :food choice; school meals; municipality; adolescents; sustainability; TPB; matval; skolmåltider; kommun; ungdomar; hållbarhet; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : This study examines the perception and acceptance of the Swedish tax paid school meals, its sustainability aspects and what factors that affect the students in their food choices in the municipality of Ängelholm from a student perspective. The guidelines for school meals in Sweden is for it to be healthy but in recent years also more sustainable. LÄS MER

  2. 2. REKO: A mobile application to help producers and consumers to more easily sell and buy locally produced goods

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Linnéa Brolin; Felicia Lindman; [2023]
    Nyckelord :UX; UX-design; gränssnitt; design; prototyp; applikation; mobilapplikation; REKO-ring; grafisk design och kommunikation;

    Sammanfattning : Intresset för närproducerad mat har under Ã¥ren ökat sÃ¥väl i Sverige som i andra länder. Konsumenter vill ha mer information kring vad de äter och det ställs högre förväntningar pÃ¥ att maten ska ha producerats energisnÃ¥lt, ha liten miljöpÃ¥verkan, vara hälsosam, och lokalproducerad. LÄS MER

  3. 3. Konsumenters uppfattningar som påverkar köpbeslut av lokalproducerad mat : En kvantitativ studie om konsumentuppfattningar kring skepticism, kvalitet, välbefinnande och betalningsvilja i Sverige och Kroatien

    Magister-uppsats, Linköpings universitet/Filosofiska fakulteten; Linköpings universitet/Företagsekonomi

    Författare :Kim Andersson; Klara Dandic; [2023]
    Nyckelord :Local food; Scepticism; Quality; Well-being; Willingness to pay; Lokalproducerad mat; Skepticism; Kvalitet; Välmående; Betalningsvilja;

    Sammanfattning : Titel: Konsumenters uppfattningar som påverkar köpbeslut av lokalproducerad mat Författare: Kim Andersson och Klara Dandic Handledare: Jasenko Flodin Arsenovic Syfte: Syftet med denna undersökning är att analysera de faktorer som styr konsumenternas beslut vid köp av lokalt producerade livsmedel genom att analysera förhållandet mellan konsumenternas uppfattningar om skepticism, kvalitet, välbefinnande i förhållande till betalningsvilja. Metod: Denna studie har en kvantitativ forskningsstrategi tillsammans med en deduktiv ansats. LÄS MER

  4. 4. En intervjustudie om odlare av kulturspannmål i Norrland

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Tilde Lindbäck; [2023]
    Nyckelord :kulturspannmål; odlare; norrländsk växtodling; småskalighet; motivation;

    Sammanfattning : En framtid med varmare klimat och mer oberäkneliga väderförändringar ställer krav på livsmedelsproduktionens anpassningsförmåga. Forskningen visar att en genetisk diversitet är viktig för att stärka resiliensen inom odlingslandskapet och stå emot framtidens utmaningar. LÄS MER

  5. 5. Självorganiserande matnätverk : producenters perspektiv på REKO-ringar

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Marika Kronberg; [2021]
    Nyckelord :REKO-ringar; alternativa matnätverk; producenter; självorganisering; närproducerad mat; lokalproducerad mat;

    Sammanfattning : Som reaktion på det globala livsmedelssystemets brister har det uppstått alternativa sätt att producera och distribuera mat. I Sverige är REKO-ringar är ett alternativt matnätverk som vuxit fram under de senaste åren och som också speglar det ökade intresset för närproducerad mat. LÄS MER