Sökning: "Reko"
Visar resultat 1 - 5 av 44 uppsatser innehållade ordet Reko.
1. REKO: A mobile application to help producers and consumers to more easily sell and buy locally produced goods
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakultetenSammanfattning : Intresset för närproducerad mat har under Ã¥ren ökat sÃ¥väl i Sverige som i andra länder. Konsumenter vill ha mer information kring vad de äter och det ställs högre förväntningar pÃ¥ att maten ska ha producerats energisnÃ¥lt, ha liten miljöpÃ¥verkan, vara hälsosam, och lokalproducerad. LÄS MER
2. Hur upprätthålls livsmedelsproduktion under samhällskriser? : en studie om kvantifiering av resiliensaspekter inom REKO-ringsproduktion
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Frågan om Sveriges självförsörjningsgrad har aktualiserats i samband med en ökad orosnivå i samhället, till följd av krig, pandemier, extremväder och efterföljande distributionskriser i samhället. Dagens globala och komplexa försörjningskedjor innebär att Sverige kan drabbas kraftigt av störningar som sker långt ifrån landets gränser. LÄS MER
3. Local food networks - value creation and the role of the producer
Master-uppsats, SLU/Dept. of Forest EconomicsSammanfattning : The rise of interest in local food has given rise to many new forms of food supply chains, socalled Alternative food networks. One such network is the Facebook-based REKO, where consumers can purchase food products directly from the producers without intermediaries. This has also given rise to new forms of values regarding food. LÄS MER
4. Värdesamskapande inom ett alternativt matnätverk: en kvalitativ studie om den fysiska interaktionen mellan aktörer på REKO
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : På grund av konsumentens ökade oro för matindustrins effekter på miljö och samhälle har det efterfrågats alternativ till globala leveranskedjor i form av lokala matnätverk. Tidigare forskning belyser dock att det behövs vidare forskning kring hur långsiktig överlevnad kan främjas hos alternativa matnätverk. LÄS MER
5. The role of alternative food networks in times of crises : A case study about the effects of covid 19 on the REKO network in Sweden
Master-uppsats, Stockholms universitet/Stockholm Resilience CentreSammanfattning : The food we consume and how it is produced constitutes a significant driver of environmental change, degrading the ecological base on which life depends. Moreover, the food system is highly globalized and geographically scattered, connected by global value chains. This creates potential vulnerabilities. LÄS MER