Sökning: "matvanor"
Visar resultat 26 - 30 av 469 uppsatser innehållade ordet matvanor.
26. En kvantitativ analys av matkassemåltiders näringsinnehål
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Antalet vegetarianer ökar i Sverige vilket bidrar till en ökad risk för brister av vissa näringsämnen. I resten av befolkningen finns det andra risker och våra matvanor når inte upp till de rekommendationer som finns. LÄS MER
27. Kvinnors upplevelser och tankar kring medveten närvaro
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Forskning visar på att stress kan medföra försämrade levnadsvanor både generellt och kopplat till kost. Medveten närvaro har visat sig kunna främja positiva matvanor och har visat sig ha en stressreducerande effekt. LÄS MER
28. En ny profession inom Folktandvården? Hälsopromotörers upplevelser av hälsosamtal med familjer i ett pilotprojekt
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Hälsan är ojämnt fördelat i samhället. Barn till föräldrar med lägre socioekonomisk bakgrund har en högre risk att drabbas av karies och få negativa konsekvenser som påverkar deras vardag än barn till föräldrar med högre socioekonomisk bakgrund. LÄS MER
29. Känsla av sammanhang, attityder till hälsosamma matvanor och matvanor : En enkätundersökning bland arbetslösa
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för hälsovetenskaper (HOV)Sammanfattning : Bakgrund: Arbetslöshet kan leda till ohälsa och är en riskfaktor för felnäring. Hälsofrämjande faktorer så som stark känsla av sammanhang och hälsosamma matvanor kan förebygga folksjukdomar och förbättra hälsan. Det är viktigt att identifiera faktorer som kan påverka matvanor för att främja arbetslösas hälsa. LÄS MER
30. Sambandet mellan matvanor och ångest : En systematiskt genomförd litteraturstudie
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Högskolan i Gävle/Avdelningen för vårdvetenskapSammanfattning : .... LÄS MER