Sökning: "snack"

Visar resultat 1 - 5 av 73 uppsatser innehållade ordet snack.

  1. 1. No question about it

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Ella Hahn; Lucas Kronemyr; [2023]
    Nyckelord :förklimakteriet; klimakteriet; menopaus; postmenopaus; kampanj; broschyr; utomhusaffischering; hemsida;

    Sammanfattning : Denna studie syftar till att undersöka hur en kommunikationskampanj effektivt kan fÃ¥nga mÃ¥lgruppens uppmärksamhet och informera om klimakteriet och dess symptom, utan att skrämma publiken, samt genom sitt innehÃ¥ll skapa nya associationer till ämnet och uppmuntra öppna samtal om klimakteriet. Studien lyckades uppnÃ¥ sitt syfte genom att utveckla en kommunikationskampanj vid namn "Inget snack om saken". LÄS MER

  2. 2. Mycket snack, lite verkstad? : En kvalitativ intervjustudie om fritidshemmets förutsättningar för språkutvecklande arbetssätt

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Högskolan i Borås/Akademin för bibliotek, information, pedagogik och IT

    Författare :Emma Algotsson; Emelie Gustafsson; Lisa Ottosson; [2023]
    Nyckelord :Språkutveckling; fritidshem; fritidslärare; fritidspedagog; sociokulturell teori; proximal utvecklingszon; scaffolding; mediering;

    Sammanfattning : Språket beskrivs som en central förmåga för lärandet som sker i skolan och i fritidshemmet. Undervisningen i fritidshemmet utgår från styrdokument så som läroplanen och Skollagen, där det framgår att elever ska ges möjlighet att utveckla sin språkliga förmåga. LÄS MER

  3. 3. Shelf-life study of rice pudding: Differences in assorted rice varieties and how they change in texture over time

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Johanna Bengtsson; [2023]
    Nyckelord :food engineering; rice starch; rice texture analysis; Technology and Engineering; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This master thesis was performed in collaboration with Orkla Foods Sweden AB. The aim of the study was to investigate rice pudding and how storage time affects the texture properties of the rice grains inside the pudding, and if this could be related to some of the properties of the raw rice. LÄS MER

  4. 4. Development of a Semisolid Baobab-based Protein Snack

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :David Bergman; Olle Wikner; [2022]
    Nyckelord :Baobab; Protein; Plant protein; Oat; Pea; Rheology; Development; Innovation; PDCAAS; Gel; Protein solubility; Food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : This thesis was done in collaboration with the department of Food Technology at LTH, Aventure AB, and Arwa Foodtech AB. The aim of the project was to develop the base for a baobab based, spoonable protein snack, comparable to quarg but free from ingredients of animal origin. LÄS MER

  5. 5. Don’t go nuts over nuts : an analysis of policy to reduce water scarcity caused by nuts

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Economics

    Författare :Hanna Vinberg; [2022]
    Nyckelord :Consumption; demand; dietary change; elasticity; food policy; nuts; water footprint; water scarcity;

    Sammanfattning : The aim of this paper is to investigate the potential possibilities of reducing water scarcity, by targeting the water intensive consumption of nuts. Therefore, the research question is if consumption-based policies can decrease the consumption of nuts in Sweden, in order to reduce water scarcity in sensitive areas. LÄS MER