Sökning: "Backfat"
Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet Backfat.
1. Effekter av fri digivning hos svenska mjölkraskalvar : avseende ansättning av kroppsfett och juvertillväxt under första levnadsmånaden
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : I den här studien undersöktes kalvar som tilläts dia fritt från sina mammor, avseende hullutveckling och tillväxt av juverparenkym under den första månaden i livet. Detta eftersom det finns en oro att kalvar som får dia fritt blir överviktiga. LÄS MER
2. Sow and piglet behaviour and weight: implications of different ages of weaning : a study within Swedish piglet production
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Environment and HealthSammanfattning : Natural weaning of piglets occurs gradually and finalises between 14-17 weeks of age. In 2017, Swedish pig production faced changes in national regulations regarding weaning procedures. The new regulations implemented a decrease of weaning age from 28 days of age to 21 days of age for a maximum of 10 % of piglets in each batch. LÄS MER
3. Factors influencing variation in birth weight and its impact on later performance in Swedish Yorkshire pigs
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : The phenotypic variation in piglet birth weight caused by gender, birth parity number and litter size, and later how this variation in birth weight influenced growth rate until 100 kg and backfat thickness at 100 kg live weight were analysed in this study. Data on purebred Swedish Yorkshire pigs from 13 nucleus herds was the base for the analyses. LÄS MER
4. Automatic Body Condition Scoring on Dairy Cows of the Swedish red breed
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : The objective of this MSc thesis was to investigate parameters reported to be associated with dairy cows’ body condition and its changes. A valid reference of a dairy cow’s body condition was to be suggested and investigated for suitability in the development of a 3D imaging based automatic body condition scoring model. LÄS MER
5. Hornlöshet hos kött- och mjölkkor: nedärvning och samband med andra egenskaper
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Breeding and GeneticsSammanfattning : I denna litteraturstudie sammanfattas information angående hornlöshet hos kött- och mjölkkor. Syftet omfattar att undersöka hur fenotypen nedärvs, om det finns skillnader mellan raser samt att redovisa samband med andra egenskaper. Kor med horn kan orsaka skador på såväl djur som människor och korna blir därför svårare att hantera. LÄS MER