Sökning: "Fiskkonsumtion"

Visar resultat 6 - 8 av 8 uppsatser innehållade ordet Fiskkonsumtion.

  1. 6. Portionsstorlekar för fisk : Analys och bearbetning av rapporterade fiskportioner i matvaneundersökningen, Riksmaten vuxna 2010-11

    Magister-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Elisabet Amcoff; [2014]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Introduktion: Kunskapen om hur mycket vi äter och dricker bygger till största delen på uppgifter från matvaneundersökningar där deltagarna själva rapporterat vad de har ätit och druckit. Uppgifter om livsmedelskonsumtion användas bland annat för att studera samband mellan matvanor och hälsa. LÄS MER

  2. 7. Inlagd sill på salladsbuffén?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Maria Andersson; Caroline Lundstedt; [2012-10-03]
    Nyckelord :Fiskkonsumtion; hälsa; lunchrestaurang; Fiskmarknadskommunikation;

    Sammanfattning : Sill har haft stor betydelse för oss i Sverige historiskt som en viktig proteinkälla för folket. Fisk överlag är även en god källa till omega-3, D-vitamin, selen och jod. Tack vare sitt goda näringsinnehåll minskar bland annat risken för hjärt- och kärlsjukdomar. LÄS MER

  3. 8. Hälsoeffekter vid fiskkonsumtion : en jämförelse mellan vild och odlad fisk

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Jenny Eriksson; [2010]
    Nyckelord :Fiskkonsumtion; Hälsofördelar; Hjärt- och kärlsjukdomar;

    Sammanfattning : Målet med detta arbete är att belysa fördelarna med en rekommenderad konsumtion av fisk, men även att jämföra vild fisk mot den odlade. Med avseende på detta har vetenskapliga artiklar och ”review” artiklar använts från databasen Scopus. Även hemsidor likt Livsmedelsverket, FAO och WHO har använts. LÄS MER