Sökning: "Institutionen för kost- och idrottsvetenskap"
Visar resultat 1 - 5 av 664 uppsatser innehållade orden Institutionen för kost- och idrottsvetenskap.
1. Idrott och utseende. Normer, kroppsfixering och dysmorfofobi inom idrotten
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Dysmorfofobi (BDD) är en psykisk störning hos en individ som upplever ett stort missnöje med sin kroppsform och utseende. Det finns tidigare ingen statistiskt bevisad slutsats om huruvida idrottare är mer eller mindre benägna att lida av BDD (kroppsdysmorforisk störning/Dysmorfofobi). LÄS MER
2. ”Det ska vara stora tuttar, biceps och det är liksom den största röven man kan hitta” : Lärare och elever om kroppsideal i ämnet idrott och hälsa
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)Sammanfattning : Syftet med studien är att undersöka lärares förutsättningar och villkor för att undervisa elever i idrott och hälsa inom området kroppsideal. Enligt undersökningar uppger ungdomar att kropp, vikt och utseende är märkbara stressfaktorer. LÄS MER
3. Relativ energibrist inom idrotten och coachenskunskap, roll och ansvar
Magister-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för idrottsvetenskap (ID)Sammanfattning : Bakgrund: Relativ energibrist, att gå med energiunderskott över tid, är en realitet inom idrotten och det är också starkt kopplat till ätstörningar och stört ätbeteende. Forskningen pekar på att coacherna, på grund av sin närhet till de aktiva, är i en bra position för att upptäcka och agera på symptom på relativ energibrist, ätstörningar och stört ätbeteende. LÄS MER
4. Måltidsskapandets utmaningar och framgångsfaktorer inom äldreomsorgen En jämförande studie inom en privat och en offentlig verksamhet med fokus på chefers måltidserfarenheter, menyspråk och estetisk gestaltning
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Studien handlar om måltidsskapandet inom äldreomsorgen. Syftet med studien är att jämföra måltidsskapandet i äldreomsorgen inom en privat och en offentlig verksamhet. Metoden består av en kombination av kvalitativ innehållsanalys och dokumentanalyser. Materialet omfattar semi-strukturerade intervjuer, menyanalyser och fotoanalyser. LÄS MER
5. Utvecklingsmiljöer. En undersökning om en förening inom svensk elitfotboll
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : En svensk elitfotbollsklubb har vänt sig till Göteborgs Universitet för att få hjälp med att identifiera fördelar och förbättringsmöjligheter gällande utvecklingsmiljön. Syftet med studien blev således att undersöka en svensk elitfotbollsförenings utvecklingsmiljö i relation till Environment Success Factors (ESF). LÄS MER