Sökning: "Legumes"
Visar resultat 1 - 5 av 119 uppsatser innehållade ordet Legumes.
1. En hållbart intensifierad slåttervall med vitklöver : en litteratursammanställning
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Fördelarna med att inkludera vall i växtföljden är många, till exempel kolinlagring, markförbättrande egenskaper och ogräsbekämpning. Intresset för odling av vall ökar när det finns fler avsättningsmöjligheter och ses som ett medel för att uppnå en hållbar intensifiering av odlingssystemet. LÄS MER
2. Kan samodling av höstraps och utvintrande baljväxter minska angreppen av rapsjordloppa?
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of EcologySammanfattning : Höstraps (Brassica napus) är en av världens och Sveriges viktigaste grödor. Det är en viktig avbrottsgröda i växtföljder dominerade av spannmål. Tyvärr har den omfattande odlingen gjort att rapsen drabbats av patogener och skadegörare, vilket försvårar ekologisk odling. LÄS MER
3. System ecology of legumes mixes in ley production : impact on pollinating insects and further implications for production in northern Sweden
Master-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskapSammanfattning : The population and diversity of pollinating insects in Europe are declining, partly due to lossof habitat. In agricultural landscapes, farming practices with more intensified land use haveincreased. In Swedish agricultural habitats, most ley production is dominated by grass and red clover (Trifolium pratense). LÄS MER
4. Technical Aspects of Plant-based Protein Coagulation for Cheese Analogues
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : This report highlights the importance of exploring alternative protein sources to produce sustainable and nutritious cheese analogues. Using legumes such as soybeans and fava beans can be a crucial step towards reducing our reliance on animal products. While also staying within the planetary boundaries, in line with the United Nations global goals. LÄS MER
5. N2 fixation of three legume species in an agroforestry system
Master-uppsats, SLU/Dept. of Soil and EnvironmentSammanfattning : Due to the strong soil erosion caused by agricultural activities and sloping landscape, agroforestry has been introduced as a potentially sustainable cropping practice in the mountainous NW Vietnam. Using legumes as understorey crops in these systems has a potential to limit erosion and smother weeds, as well as provide additional nitrogen (N) to the system. LÄS MER