Sökning: "ROT"
Visar resultat 21 - 25 av 261 uppsatser innehållade ordet ROT.
21. “Zviedrija ne ēd pīrāgi”: A case study of heritage Latvian in Sweden : Heritage language exposure and language change in preadolescent heritage speakers
Master-uppsats, Stockholms universitet/Baltiska språkSammanfattning : Heritage languages are increasingly seen as a source of important insight in linguistics. Latvian has a long and under-researched history as a heritage language, with a heterogenous community of heritage speakers from two waves of migration in many countries including Sweden. LÄS MER
22. Detection Of Soil Borne Pathogens Causing Pea Root Rot Using Minion
Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : Peas are small spherical seedpod of the pod fruit Pisum sativum. It is of great nutritional value containing vitamins, carbohydrates, proteins, and several minerals. A variety of diseases affects peas through a number of pathogens including insects, viruses, bacteria and fungi. LÄS MER
23. Rågens allelopatiska verkan på ogräs : odlingstekniker av råg för ogräskontroll
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Råg har god ogräskonkurrerande förmåga, som delvis kan förklaras av artens allelopatiska förmåga. Allelopati kan definieras som alla direkta eller indirekta effekter (skadliga eller fördelaktiga) en växt har på en annan växt genom produktion av kemiska föreningar som utsöndras till omgivningen. LÄS MER
24. Lärkens framtid i svensk förädlingsindustri : råvaruförsörjning och efterfrågan
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest EconomicsSammanfattning : Val av trädslag vid skogsföryngring kan ha en stor inverkan på skogsägandets lönsamhet då olika trädslag har olika egenskaper och preferenser gällande exempelvis jordmån och klimat. Felaktiga val av trädarter kan också leda till skador på grund av storm, brand och biotiska skadegörare. LÄS MER
25. Assessing the effect of Fusarium graminearum inoculation on the root structure of Swedish winter wheat cultivars (Triticum aestivum
Master-uppsats, SLU/Dept. of Crop Production EcologySammanfattning : Several diseases attack the wheat crop and reduce the yield, such as root disease, which causes a tremendous loss in wheat production. Root rot has a variety of causal agents, such as nematodes, viruses, and bacteria, but the most common pathogens causing wheat root rot are oomycetes and fungi. LÄS MER