Sökning: "ekologiska viner."

Hittade 4 uppsatser innehållade orden ekologiska viner..

  1. 1. Ekologisk konsumtion : En studie om konsumenters beteenden och attityder om ekologiska viner

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Institutionen för samhällsvetenskaper

    Författare :Maureen Sami; Emma Lukic; [2021]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Sales of organic wines are continuously increasing and over the past 5 years, sales havedoubled globally. Today, there is a large market potential for organic products, but it is achallenge to anticipate consumer needs linked to the benefits of environmentally friendlyproducts. LÄS MER

  2. 2. Val av vinförpackning är inte glasklart - Studie om konsumentbeteende och val av vinförpackning

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionen

    Författare :Hannah Schroth; My Fridén; [2016-07-04]
    Nyckelord :Vin; vinförpackningar; konsumentbeteende; teorin om motiverat beteende; attityd; subjektiv norm;

    Sammanfattning : Oavsett vilket vin som en konsument väljer kommer det att påverka miljön på flera sätt. Främst går tanken oftast till valet mellan ekologiskt kontra konventionellt vin, men det finns också en stor skillnad i den miljöpåverkan olika vinförpackningar har. LÄS MER

  3. 3. Den ärliga produkten? : En studie om hur innehålls- och näringsdeklarationer på vinetiketter kan komma att påverka konsumeters köpbeteende

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Madelaine Kemppainen; Amanda Wiréhn; [2016]
    Nyckelord :vinetikett; hälsotrend; njutningsmedel; tillsatser; ekologiska viner.;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. ”Har man en chans att påverka ska man göra det”

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Linda Samuelsson; Joakim Westblom; [2014-06-25]
    Nyckelord :Ekologiskt; vin; restaurangchefer; organic wine;

    Sammanfattning : Folk blir mer och mer medvetna om den påverkan som bekämpningsmedel har både på människan och på miljön och väljer därför ekologiska alternativ i större utsträckning. Detta leder till att efterfrågan på ekologiska produkter stiger och antalet restauranger som väljer att erbjuda ekologiska produkter som vin ökar. LÄS MER