Sökning: "fettsyror"
Visar resultat 1 - 5 av 198 uppsatser innehållade ordet fettsyror.
1. Kostens påverkan på depression : En strukturerad litteraturstudie
Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för hälsovetenskaperSammanfattning : Introduktion: Ur ett globalt perspektiv är depression en stor sjukdomsbörda som berör omkring 280 miljoner människor. Tillgängliga behandlingsalternativ innefattar antidepressiva läkemedel och olika former av psykologiska behandlingar. LÄS MER
2. Effekten av flyktiga fettsyror (VFA) på tillväxten av mikroalger
M1-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : Anaerob jäsning antas vara en bra och effektiv metod för behandling av organiskt avfall. Avloppsvatten från denna process är mer utmanande beroende främst på dess höga innehåll av bland annat flyktiga fettsyror (VFA). LÄS MER
3. Effekter på ADHD-symtom hos barn och ungdomar vid supplementering med omega-3 fettsyror : - en scoping review
Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund I takt med att allt fler, framför allt barn och ungdomar, diagnostiseras med ADHD ökar användningen av centralstimulerande läkemedel. Dessa läkemedel orsakar ofta besvärliga biverkningar för patienten, vilket medfört ett ökat intresse för att hitta alternativa behandlingsmetoder. LÄS MER
4. Cultivation of Yarrowia lipolytica on a hydrolysate based on food waste
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Interest in replacing fish oil and fish meal as fish feed ingredients with more socially, environmen-tally, and economically sustainable alternatives has increased in recent years. One such alternative could be the use of yeast biomass. LÄS MER
5. Using biological conversion to increase the value of short-chain fatty acids by mixed cultures
Master-uppsats, Högskolan i Borås/Akademin för textil, teknik och ekonomiSammanfattning : The development of anaerobic digestion processes has gained recognition for its potential for producing volatile fatty acids alongside bio-alcohols. In addition, the fermentation process and the products produced from biological fermentation have the possibility to overcome the abundance of organic waste in our society, which is potentially immensely rich in untapped valuable potential products. LÄS MER