Sökning: "food supply management"

Visar resultat 11 - 15 av 177 uppsatser innehållade orden food supply management.

  1. 11. Sustainable bread supply chains in Sweden : examining scenarios for reducing or lowering the impact of surplus bread

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Fanny Sturén; [2023]
    Nyckelord :food waste quantification; bread take-back agreements TBA ; supply chain; food waste hierarchy; sustainable food system; food donations Swedish University;

    Sammanfattning : Food waste has significant environmental, social, and economic implications, demanding actions toward a sustainable food system. In Sweden's bread supply chain, approximately 14% of produced bread is wasted, with 9% attributed to unsold bread in stores. LÄS MER

  2. 12. Från Tradition till Innovation : En fallstudie om möjlig effektivisering av orderplocksprocessen på ett livsmedelslager

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)

    Författare :Linnéa Olivefalk; Damla Yasar; [2023]
    Nyckelord :Food Quality; Warehouse Management; Optimize Orderpicking.; Livsmedelskvalitet; Lagerhantering; Effektivisering av Orderplock;

    Sammanfattning : The Food Industry plays a crucial role in meeting human needs, but it also requires complex management in the supply chain. A costly and labor-intense part of the chain involves the order picking process, where proper handling and accuracy are important to ensuring the quality of food products. LÄS MER

  3. 13. Jordbruksmarkens värden i en föränderlig tid : en undersökning av markförändringar och bakomliggande drivkrafter i Linköpings kommun

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Tema teknik och social förändring

    Författare :Mathilda Arvidsson; Maja Eliasson; [2023]
    Nyckelord :Agricultural land; land use change; Linköping municipality; driving forces; conflict of interest; Jordbruksmark; markanvändningsförändring; Linköpings kommun; drivkrafter; intressekonflikter;

    Sammanfattning : Bevarandet av jordbruksmark i stadsnära lägen har under en längre tid, inom den fysiska planeringen, bortprioriteras. Omständigheter som pandemi, krig och klimatförändringar har gjort att frågor som berör jordbruksmark återigen har lyfts upp till ytan. LÄS MER

  4. 14. Balancing Demand and Supply Planning in the Food Supply Chain : Insights from a Dairy Industry Case Study

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Jennifer Laktena; [2023]
    Nyckelord :Food Supply Chain; Demand Management Demand Planning; Supply Planning; Forecast; Promotion activities; Livsmedelsförsörjningskedjan; Efterfrågehantering; Efterfrågeplanering; Försörjningsplanering; Prognos; Kampanj;

    Sammanfattning : Globalization and increasing demand for a variety of food products have contributed to challenges within the food industry (Zhu et al, 2018). The Food Supply Chain, FSC, involves several processes from production to distribution, involving actors from all the different steps in the network (Rohmer et al., 2018). LÄS MER

  5. 15. A catch-22 scenario in the Swedish food system : –A scientific examination of cyprinid fishingand its management possibilities in Sweden

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Peter Andreas Van Berlekom; [2023]
    Nyckelord :Cyprinids; Swedish food supply chain; fisheries management; Complex Adaptive System CAS ;

    Sammanfattning : Cyprinid fish like roach, bream and ide are natural resources in Sweden that were common and consumed in households up to the late 19th century. Due to societal changes during the industrialization cyprinids lost their domestic importance. Today we see an increasing demand for sustainable food sources. LÄS MER